Fintech-reus Stripe wil op Twitter betalingen in cryptomunten mogelijk maken

Betalingsbedrijf Stripe gaat ten volle crypto omarmen. De techonderneming zal namelijk handelaren de mogelijkheid bieden om uitbetalingen in de stablecoin USDC te doen. Twitter wordt het eerste bedrijf dat de nieuwe betaalmethode in zijn platform integreert, aldus een verklaring vandaag.

Een selecte groep van content creators op de microblogsite Twitter zullen in crypto kunnen uitbetaald worden via het Stripe Connect-platform. Eerst zouden hierbij alleen transacties met de stablecoin USD Coin worden ondersteund; deals met andere cryptomunten moeten later volgen.

De betalingen zullen worden gedaan met behulp van Polygon, een blockchainnetwerk dat is ontworpen om transacties op Ethereum te versnellen. Stripe zei dat het Polygon heeft gekozen vanwege de lage transactiekosten.

Stripe is van plan om meer dan 120 landen toegang te verschaffen tot cryptobetalingen tegen eind dit jaar.

Eén van ’s werelds meest waardevolle start-ups

De techonderneming haalde vorig jaar 600 miljoen dollar op in een investeringsronde waarbij ze gewaardeerd werd op 95 miljard dollar. Daardoor werd Stripe gekatapulteerd tot één van ’s werelds meest waardevolle start-ups. Het bedrijf verwerkte in 2021 voor 640 miljard dollar aan betalingen, een stijging van 60 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Stripe is niet het enige bedrijf dat zijn platform openstelt voor digitale munten – in feite is het bedrijf een betrekkelijke laatbloeier op dat vlak, oppert het Amerikaanse zakenmedium CNBC. Visa, Mastercard en PayPal en andere grote betalingsverwerkers kondigden allemaal eerder stappen in die richting aan. Dat was tijdens een meer bullish periode van de cryptomarkt; op het moment van schrijven laten de meest waardevolle cryptomunten echter zware koersverliezen noteren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20