Visa lanceert crypto-adviesdienst voor financiële instellingen en handelaars

Visa, ’s werelds grootste betalingsverwerker, heeft woensdag een wereldwijde crypto-adviesdienst gelanceerd. Die dienst is beschikbaar voor banken en ook handelaars. Ook is de keuze voor crypto niet toevallig, aangezien digitale valuta overal aan populariteit lijken te winnen.

Na een ongekende vraag van investeerders naar cryptoservices, lanceert Visa een crypto-adviesdienst. Het nieuwste aanbod is gericht op financiële instellingen die klanten willen aantrekken of behouden met een crypto-aanbod. Ook detailhandelaars die zich willen verdiepen in non-fungible tokens (NFT’s) of centrale banken die digitale valuta’s onderzoeken, worden hiermee geholpen.

De diensten van Visa lopen redelijk breed uit elkaar. Zo bieden ze instellingen opleidingen aan over cryptocurrency, staan ze toe dat klanten het netwerk van Visa voor digitale aanbiedingen gebruiken en helpen ze bij het beheren van backend-operaties (de onzichtbare ‘achterkant’ van een site of app).

Crypto de toekomst voor banken?

“We zijn naar Visa gekomen om meer te weten te komen over crypto en stablecoins. Ook vragen we ons af welke use cases het meest relevant zijn voor onze retail- en commerciële bedrijfslijnen”, zegt Uma Wilson, executive vice president bij UMB Bank, een regionale Amerikaanse kredietverstrekker.

Uit een nieuw wereldwijd onderzoek van Visa blijkt dat bijna 40 procent van de ondervraagde cryptobezitters waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk in de komende 12 maanden van een primaire bank zou overstappen op een bank die cryptogerelateerde producten aanbiedt.

Visa gebruikt momenteel zijn netwerk om het kopen, verkopen en bewaren van digitale valuta mogelijk te maken. Het bedrijf biedt ook een creditcard aan waarmee gebruikers bitcoins kunnen verdienen op aankopen. Verder staat het bedrijf ook het gebruik van USD Coin toe, een stablecoin cryptocurrency waarvan de waarde direct is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, om transacties op zijn betalingsnetwerk af te wikkelen.

Prijsstabiliteit

Om cryptocurrencies zoals bitcoin als ruilmiddel te kunnen gebruiken, is echter prijsstabiliteit nodig, vertelde Visa’s Chief Financial Officer Vasant Prabhu aan Reuters.

“Als de prijs in een paar uur tijd van 60.000 dollar naar 50.000 dollar gaat schommelen, is het voor een handelaar heel moeilijk om (bitcoin) als valuta te accepteren”, zei Prabhu.

“Ik weet niet of cryptocurrency zoals bitcoin ooit een ruilmiddel zullen zijn. Stablecoins wel,” zei hij. Daaraan voegde hij nog toe dat Visa dergelijke transacties zou ondersteunen “als de tijd rijp was”.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20