Gunstig crypto-klimaat: Gibraltar maakt gebruik van blockchaintechnologie voor overheidsdiensten

De regering van Gibraltar, een Brits grondgebied op het zuidelijke puntje van het Iberisch schiereiland, is begonnen met een proefprogramma voor het gebruik van blockchain-technologie. Dat bericht de cryptonieuwssite Cointelegraph. De uiteindelijke bedoeling is om met de technologie officiële referenties op te slaan op overheidssystemen.

Waarom is dit belangrijk?

Blockchaintechnologie krijgt hier een transparante en democratische toepassing: inwoners en lokale organisaties een betere toegang verschaffen tot openbare diensten.

Vandaag meldde de regering van Gibraltar dat ze blockchaintechnologie plant te integreren in haar eGov-systeem. De schiereilandstaat is daarvoor een samenwerking aangegaan met de crypto exchange Bitso en de startup IOVlabs, ontwikkelaar van financiële oplossingen op basis van de Bitcoin (BTC)-blockchain.

De eerste fase van de integratie zal gebruikers in staat stellen om door de staat uitgegeven en gecertificeerde referenties op haar servers op te slaan.

9 BTC

Volgens Albert Isola, Gibraltars minister voor Digitale en Financiële Diensten, zijn ambtenaren al begonnen met het digitaliseren van overheidsdiensten op het smart contract-netwerk RSK. Ze zijn echter van plan om de blockchain-integratie begin 2022 te intensiveren. Hij voegde eraan toe dat Bitso 500.000 dollar in Bitcoin – ruwweg 9 BTC tegen een prijs van 55.000 dollar – zou bijdragen aan het project.

“Gibraltar heeft zich met succes gepositioneerd als een vooruitstrevende jurisdictie voor innovatieve bedrijven die blockchain-gerelateerde oplossingen ontwikkelen en aanbieden”, zei Isola. “De implementatie van blockchain-technologie in onze processen (…) zal de manier waarop onze gemeenschap interageert met de overheid verder verbeteren.”

Groen licht voor crypto

Gibraltars Financial Services Commission heeft onlangs groen licht gegeven voor crypto-bedrijven die zaken willen doen op het Britse grondgebied. Onder meer Huobi, dat spothandelsdiensten levert, en investeringsfirma Bullish Limited hebben zich intussen geregistreerd op het schiereiland.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20