Kredietkaart voor “hodlers”: cryptoplatform Nexo gaat in zee met Mastercard

Het cryptoplatform Nexo lanceert samen met Mastercard een kredietkaart met een portefeuille van cryptomunten als onderpand. Gebruikers kunnen op die manier een kredietlijn krijgen zonder dat ze hun digitale munten hoeven te verkopen.

Met de innovatie mikt Nexo, het bedrijf van de Bulgaarse entrepreneur Antoni Trenchev dat opereert vanuit Litouwen, expliciet op de “hodlers”. Dat zijn de cryptobezitters die na hun aankoop hun Bitcoins en andere munten blijven aanhouden en er niet mee handelen, ongeacht of de marktprijs hoog of laag is.

Zulke beleggers zijn dus zeker niet bereid om met hun cryptomunten te betalen in een winkel of online, maar sommige zijn misschien wel geïnteresseerd in een kredietkaart waarbij hun cryptoportefeuille louter als waarborg dient, denkt Nexo.

Het groeibedrijf sloot daarvoor een alliantie met een van de grote jongens in de betaalsector, Mastercard, waardoor de kaart kan gebruikt worden bij 92 miljoen handelaars wereldwijd. Het gaat in eerste instantie om een virtuele kaart voor de smartphone, maar goede klanten kunnen ook een fysieke kaart krijgen.

Crypto kruist traditionele financiële wereld

“Dit is het jongste bewijs van de immense synergie tussen het traditioneel financiële netwerk en digitale activa. Dit unieke product zal miljoenen mensen in staat stellen om direct geld uit te geven zonder het potentieel van hun cryptocurrencies op te hoeven geven, en biedt daarmee ongekend dagelijks nut voor de opkomende activaklasse”, zegt Trenchev in een persbericht.

Mastercard zegt “te geloven dat digitale activa een revolutie teweegbrengen in het financiële landschap” en wil met dit soort samenwerkingen in het koppeloton zitten.

Nog enkele details:

  • De kredietlijn is gratis zolang je minder dan 20 procent van de waarborg gebruikt. Daarna loopt het kostenpercentage op tot 13,9 procent.
  • Bij elke transactie of geldafhaling aan een automaat krijgt de gebruiker een kleine beloning in crypto of in de eigen tokens van Nexo.
  • De officiële uitgever van de kaart is het bedrijf DiPocket, dat de kaart linkt aan een cryptoportefeuille bij Nexo.
  • De kaart wordt in een eerste fase alleen in Europa gelanceerd, en daarna zou een wereldwijde uitrol moeten volgen.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20