Fietslening

Voor veel Belgen is de fiets hun geprefereerd vervoersmiddel. Dagelijks fietsen miljoenen Belgen naar hun werk, naar de winkel of naar school. Wanneer je jouw fiets dagelijks gebruikt en je er afhankelijk van bent voor je werk en boodschappen, is het natuurlijk erg belangrijk dat hij betrouwbaar is. Een fiets is daarom ook een belangrijke investering in je toekomst. Maar wil je een betrouwbare, comfortabele fiets, dan ben je al gauw minstens € 500  kwijt. En misschien nog wel meer wanneer je kiest voor een moderne e-bike. Niet iedereen heeft dat geld direct beschikbaar en daarom kan je op zoek gaan naar een fietslening. 

De voordelen van een fietslening

Een fietslening is een lening op afbetaling die talloze voordelen biedt. Ten eerste leen je geld aan een vast tarief, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Dagelijks fietsen is immers goed voor jouw gezondheid, het vermindert autoverkeer en files op de weg en het houdt de lucht en de leefomgeving schoner. Kortom, het is een groene en duurzame manier om je van A naar B te brengen.

Een ander bijkomend voordeel is dat je kunt investeren in een betrouwbare, comfortabele fiets die nog jaren mee kan. Je kunt natuurlijk wel iedere keer een goedkope, tweedehands fiets kopen maar wanneer je die dagelijks gebruikt, gaat er natuurlijk niets boven het comfort van een gloednieuwe fiets met de laatste snufjes.

[table id=25 /]

Voor welke fietsen kan je een fietslening afsluiten?

In principe kan je voor ieder soort fiets een lening afsluiten. Een gewone stadsfiets, een fiets voor lange afstanden, een racefiets of mountainbike. Maar tegenwoordig zie je bijvoorbeeld ook veel bakfietsen of transportfietsen. Ideaal wanneer je kleine kinderen wilt vervoeren onderweg naar school of vaak grote producten of veel boodschappen koopt. De bakfiets is dan ook een steeds meer geziene fiets in de Belgische steden.

Tegenwoordig ook ontzettend populair: de e-bike. De elektronische fiets laad je middels de bijgeleverde batterij op via het lichtnet en geeft je extra kracht tijdens het trappen. De e-bike is dan ook erg geliefd onder ouderen of mensen die dagelijks lange afstanden moeten trappen. De e-bike bezorgt je net dat extra stukje kracht en comfort. E-bikes zijn echter niet goedkoop in de aanschaf (vanaf ongeveer € 1.500) en dus is het handig om voor zo’n grote uitgave een fietslening af te sluiten.

Extra voordeel met een fietslening voor een nieuwe fiets

Wanneer je dagelijks naar je werk fietst, kom je mogelijk in aanmerking voor een extra vergoeding. Sommige werkgevers bieden voor werknemers die op de fiets naar het werk komen een belastingvrije woon-werk vergoeding per gereden kilometer. Die kan oplopen tot € 0,23 per gereden kilometer. Fiets je bijvoorbeeld dagelijks 20 kilometer heen en terug op een gloednieuwe e-bike? Dan krijg je dagelijks belastingvrij € 4,60. Wanneer je ongeveer 220 dagen per jaar werkt, dan heb je dus al over de €1000 verdiend. Koop je dus een e-bike voor een bedrag van € 1800? Dan zou je in minder dan twee jaar het geld hebben terugverdiend. De fietsvergoeding is een gunst van je werkgever en wordt niet op iedere werkplek aangeboden. Ook kan het bedrag verschillen met dit rekenvoorbeeld. Vraag ernaar bij je leidinggevende voor precieze vergoedingen zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Waar kan je een fietslening afsluiten?

Je kunt vandaag de dag bij heel wat kredietverstrekkers terecht voor een lening voor een nieuwe fiets. Heb je al eens aan Santander Consumer Finance gedacht voor je volgende fietskrediet? Bij Santander kan je kredieten al vanaf € 501 afsluiten. Vanwege de transparantie en lange ervaring bij Santander, kies je voor een helder, eenvoudig krediet voor je volgende fiets. Wanneer je het krediet ook daadwerkelijk afsluit, kan je exact bijhouden hoeveel je nog moet afbetalen, hoeveel maanden je krediet nog loopt en kan je eventueel een extra afbetaling doen als je dat wenst.

Je kunt het fietskrediet van jouw keuze via de website van Santander simuleren en aanvragen. Het voordeel is dat je via online aanvragen overzichtelijk kunt handelen. Vanuit de online betaalomgeving van Santander kan je fietsleningen simuleren met verschillende bedragen en afbetalingen. Ook kan je hier een aanvraag indienen voor een fietslening.

Je ziet, een fietslening heeft een hoop voordelen en met deze informatie kan je nu op zoek naar die mooie nieuwe fiets die jou vliegensvlug, betaalbaar én gezond van A naar B brengt.

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20