Ex-Lokerenvoorzitter Lambrecht verkoopt zijn bandenbedrijf aan familie De Clerck

Twee bekende zakenfamilies, Lambrecht en De Clerck, sloten deze week een deal die de toekomst van het bandennetwerk Q Team veilig moet stellen.

Dovesco, het investeringsbedrijf van de West-Vlaamse zakenfamilie De Clerck die beroemd en berucht is omwille van zijn textielverleden, koopt 75 procent van het fusiebedrijf achter Q Team. Dat is het samenwerkingsverband tussen de bandennetwerken van VP Pneus, Lambrecht Banden en Vandekerckhove (VDK). Het overige kwart blijft in handen van de familie Lambrecht.

Die zakenfamilie is vooral bekend van zijn pater familias, de bijna 90-jarige Roger Lambrecht. Hij werd een nationale bekendheid als voorzitter van voetbalclub Sporting Lokeren. Lambrecht, die miljoenen euro’s in de club pompte, slaagde er niet in de club uit het Waasland van de ondergang te redden.

1 miljoen banden per jaar

Q Team ontstond in 2002, toen Lambrecht Banden (Vlaanderen) en VP Pneus (Wallonië) besloten om een netwerk met landelijke dekking uit te bouwen. Een jaar later kon het duo de autoherstellingsketen Speedy overnemen en later sloot ook Vandekerckhove zich aan. Het netwerk van ruim 100 bandencentrales, verkoopt jaarlijks bijna 1 miljoen banden. Het nieuwe fusiebedrijf draait een omzet van ruim 150 miljoen euro en stelt bijna 700 mensen tewerk.

Dovesco wordt geleid door de broers Anthony en Gregory De Clerck en sloot vorige maand nog een deal rond het IT-bedrijf Lansweeper.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20