Faillissement voor 1B-club Sporting Lokeren

Voetbalclub Sporting Lokeren is maandag failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank van Dendermonde, schrijft Het Laatste Nieuws. Eerder op de dag werd al duidelijk dat een doorstart onmogelijk was.

Het faillissement komt er door de schuldenlast van zo’n 5 miljoen euro. Bovendien konden verschillende leveranciers niet betaald worden en werden spelers en staf al een tijdje niet meer betaald. Begin april kreeg Lokeren al geen proflicentie meer, maar voorzitter Louis De Vries probeerde voor de beroepsuitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog een doorstart te maken.

Dat is niet gelukt, liet de emotionele voorzitter maandagochtend weten. ‘Tot mijn enorme spijt en groot verdriet moet ik u melden dat, ondanks alle inspanningen tot en met gisteren, wij er niet in geslaagd zijn tijdig de nodige investeerders aan te trekken om de deadlines voor het beroep bij het BAS te halen om de continuïteit van de club te verzekeren’, zegt De Vries.

De club zal niet meer in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter. Om de jeugdwerking verder te zetten, zijn er al gesprekken over een fusie met VW Hamme. Die fusieclub zou dan volgend seizoen uitkomen in derde amateurklasse. Alleen lopen de onderhandelingen naar verluidt niet van een leien dakje.

Louis De Vries, een voormalig spelersmakelaar, kocht de club pas vorig jaar van de decennialange voorzitter Roger Lambrecht, inmiddels 88 jaar. De handelaar in autobanden fietste jarenlang de verliezen van ‘zijn’ Sporting Lokeren dicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20