Europese beurzen zetten laatste dag voor kerstweekend in met een positieve noot

De beleggers zijn optimistisch. De Europese beurzen gaan hoger met in ons land ING op kop.

De Bel20 ging een half uur na het luiden van de openingsbel 0,14 procent hoger. De grootbank ING was de koploper in het peloton van de 20 belangrijkste aandelen in ons land. Het aandeel steeg met 1,82 procent.

Verlies voor AB InBev

AB InBev moest kort na de opening van de beurzen een verlies slikken van 1,57 procent. De biergigant verkoopt 49,9 procent van zijn Amerikaanse blikjesfabrieken aan een consortium onder leiding van de private-equitygroep Apollo.

Het nieuws dat BNP Paribas bpost bank volledig overneemt geeft het postbedrijf Bpost een boost. Een halfuur na de opening van de beurzen noteerde het aandeel 1,2 procent hoger.

Real Estates boekte een bescheiden winst van 0,18 procent. De vastgoeduitbater heeft een pand in Nederland gekocht en heeft er twee in ons land verkocht.

Europese banken doen het goed

De Europese beurzen gaan eveneens met een positief sentiment het kerstweekend in. De Eurostoxx50 won donderdagochtend 0,16 procent.

Net zoals in België doen de buitenlandse banken het goed. Zo steeg het aandeel van de Nederlandse bank ABN Amro met 2,56 procent. In Frankrijk boekte BNP Paribas een winst van 0,63 procent. Société Générale ging zelfs 1,81 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20