Europese beurzen noteren hoger, maar Galapagos sleurt Bel20 in het rood

De Europese beurzen sluiten woensdag met winst af. Enkel de Brusselse sterindex Bel20 verliest 0,68 procent bij sluiting. Boosdoener is biotechbedrijf Galapagos, dat 23,96 procent verloor.

Galapagos verkeerde de hele dag in zwaar weer, na het nieuws dat het reumageneesmiddel filgotinib van het Belgisch-Nederlandse farmabedrijf nog geen groen licht krijgt van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Bij opening ging het aandeel 30 procent onderuit en bij sluiting van de beurs was dat nog altijd 24,12 procent.

Uitblinkers binnen de Bel20 waren Proximus en KBC met winsten van respectievelijk 2,34 en 2,24 procent. Naast Galapagos koersten Sofina en Barco dan weer lager. De aandelen verliezen respectievelijk 1 procent en 1,42 procent.

Thuiswerk bij Telenet

Telenet wint 1,19 procent, ondanks de mediaberichten dat interne start-up Tadaam al dagen met technische problemen kampt. Voor 40 euro per maand levert Tadaam een toestel dat wifi in huis brengt, via het mobiele 4G-netwerk. De telecom- en mediagroep maakte woensdag voorts bekend dat thuiswerk nog tot Nieuwjaar de norm is voor 2.600 van zijn 3.025 werknemers.

Op de brede markt leed CFE een klein verlies van 0,18 procent bij een slotkoers van 54,70 euro. De groep meldde dat zijn baggerdochter Deme al twee offshore platformen en twintig jackets kon installeren voor het windmolenpark Moray East in de Moray Firth in Schotland.

In Londen wint luchtvaartmaatschappij easyJet 3 procent, nadat de Britse minister van Volksgezondheid bekendmaakte dat de overheid samen met de luchthaven van Londen Heathrow werkt aan een coronatestpunt. Het is de bedoeling om zo het aantal dagen te verminderen dat passagiers in quarantaine moeten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20