Telenet laat personeel thuiswerken tot Nieuwjaar

Telenet gaat nog zeker tot eind dit jaar thuiswerk als norm aanhouden voor 2.600 van zijn 3.025 werknemers. Dat meldt het telecombedrijf woensdag.

De kantoren worden aangepast om samenwerkruimtes te maken waar tot dertig medewerkers nog zullen kunnen samenwerken of vergaderen.

Telenet volgt met de maatregel grote internationale bedrijven zoals Twitter en Google, die thuiswerk al voor langere tijd invoerden. ‘In plaats van te wachten tot deze coronacrisis voorbij is en terug te keren naar onze oude werksituatie, zien we deze situatie als een positieve uitdaging waarbij we ons HR-beleid en de manier van werken versneld, maar doordacht kunnen hertekenen’, zegt Telenet-topvrouw Ann Caluwaerts.

Maar dat betekent niet dat iedereen altijd thuis zal werken. Om sociale cohesie en fysieke samenwerking ook in coronatijden te bevorderen, richt Telenet in zijn verschillende kantoorgebouwen twintig samenwerkruimtes in. Het bekijkt ook of er in open lucht samenwerkruimtes mogelijk zijn op ongebruikte parkeerplaatsen.

Medewerkers die om sociale of technische redenen niet kunnen telewerken, zullen wel nog een werkplek kunnen reserveren via een app. Telenet krijgt zo niet alleen zicht op de bezetting in zijn kantoren, het kan ook aan contactopsporing doen mocht een collega besmet geraken met het coronavirus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20