Europese beurzen in het groen ondanks plotse opstoot Amerikaanse rente

Na enkele rode dagen, zijn de Europese beurzen erin geslaagd om opnieuw positieve cijfers voor te leggen. Terwijl de Europese beurzen in een groene zone vertoeven, zit de Amerikaanse rente opnieuw in de lift.

Het spook van een stijgende rent blijft de beleggers teisteren. Zo is de rente op het tienjarig Amerikaans staatspapier gestegen van 1,34 naar 1,42 procent. De rente op dertigjarig staatspapier is zelfs gestegen met 10 basispunten tot 2,28 procent. Amerikaanse beleggers zien die rentestijgingen liever niet. Het komt dan ook als geen verrassing dat de belangrijkste Amerikaanse beursindexen de dag in mineur zijn gestart. De Dow Jones verloor 0,1 procent en de S&P500 ging 0,2 procent lager. De Nasdaq dook 0,4 procent in het rood.

Solvay sterkste stijger in Bel20

De impact van de stijgende rentes aan de overkant van de Atlantische Oceaan op de Europese beurzen blijft op het eerste gezicht uit. De Bel20 gaat de nacht in met 0,85 procent winst.

Solvay was de sterkste stijger in de Belgische sterindex. Het aandeel schoot 5,4 procent hoger na de bekendmaking van de jaarcijfers. Het chemiebedrijf heeft daarbij bekendgemaakt dat het zijn sodadivisie in een andere structuur zet. Tussen de lijnen lezen we dat Solvay de sodadivisie verkoopklaar wil maken.

Ontex moet wederom in de klappen delen. Het aandeel nam een duik van 5,55 procent. De luierfabrikant heeft vandaag de jaarresultaten bekendgemaakt. Die lagen in lijn met de lage verwachtingen. Zo is de omzet in 2020 gekrompen met 9 procent tot 2,09 miljard euro.

Dividendverhoging bij Wolters Kluwer

Ook de Eurostoxx50 is erin geslaagd om de dag af te sluiten met een positieve noot. De index deed er 0,55 procent bij.

Wolters Kluwer heeft de dag afgesloten met een verlies van 5,3 procent. De Nederlandse uitgever heeft laten weten dat het het dividend verhoogt met 15 procent tot 1,36 euro bruto.

Vodafone verloor 3,3 procent na de bekendmaking van nieuwe details over de beursgang van de Europese zendmastendivisie Vantage Towers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20