Europese beurzen gaan licht hoger, G4S uitblinker in Londen

De Europese beurzen sluiten maandag af met voorzichtige winsten. Het Brusselse sterrenpeloton Bel20 trappelt ter plaatse.

Binnen de Bel20 koersten Argenx en Confinimmo hoger, met respectievelijk 2,3 procent en 2 procent. Het biotechbedrijf, dat medicijnen maakt op basis van lama-antilichamen, staat op het punt om een goedkeuringsdossiers in te dienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap.

Exmar dikte 7,43 procent aan. Het bedrijfsresultaat dat de gastankerrederij uit haar dagelijkse activiteiten haalt, steeg het eerste semester van 16,4 miljoen dollar naar 19,2 miljoen dollar. De tarieven voor het maritiem transport van gas herstelden sterk omdat er een grote productie van LPG was in de VS en er heel wat over lange afstand diende te worden vervoerd. Bovendien keerde de vraag naar LPG terug in India.

In Londen vlamt beveiligingsfirma G4S 25 procent, na een vijandig bod van GardaWorld. De Canadese beveiligingsfirma spreekt de aandeelhouders rechtstreeks aan met een bod van 190 pence cash per aandeel G4S. Het bod ligt 30 procent hoger dan de recentste slotkoers van het aandeel G4S. 

Nog op de Londense beurs verliest BP 1,89 procent. De oliegigant trapt een driedaagse van online briefings af om aan te tonen hoe het succes kan boeken met hernieuwbare energie. CEO Bernard Looney belooft om groene investeringen op te krikken tot 5 miljard dollar tegen 2030. 

ABN Amro gaat in Amsterdam 3,9 procent hoger, na fanmail. Société Générale verhoogt het koersdoel van de zakenbank van 9 euro naar 9,6 euro en switcht ‘houden’ naar ‘kopen’.

De beursgraadmeter Euro Stoxx 50 sloot af met 0,1 procent winst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20