Ethereum krijgt stevige concurrentie: Internet Computer is 1 dag na lancering al de achtste grootste cryptomunt

Dagelijks zien nieuwe cryptomunten en -projecten het levenslicht. Nu en dan is er eentje die onmiddellijk in het oog springt. De cryptomunt Internet Computer (ICP) is daar één van. Die munt is afgelopen maandag gelanceerd, maar behoort sinds dinsdag al tot de tien grootste cryptomunten.

Het kan soms heel snel gaan in de cryptowereld. Twee dagen na de lancering van Internet Computer bedraagt de marktwaarde van de munt al ruim 42 miljard dollar. Dat maakt van ICP de achtste grootste cryptomunt op de markt. Wie wil beleggen in Internet Computer betaalt momenteel 341 dollar per munt.

Koers van Internet Computer sinds de lancering – Coinmarketcap

Net zoals bij veel andere cryptomunten gaat er achter Internet Computer een project schuil. Het team achter de munt wil content creators of softwareontwikkelaars helpen om zaken op het internet te plaatsen zonder een beroep te doen op servers of commerciële clouddiensten. Internet Computer wil op die manier de grote techspelers als het ware buitenspel zetten. Bedoeling is dat de gebruikers zelf sociale netwerken of andere diensten kunnen bouwen die de concurrentie kunnen aangaan met de gevestigde waarden.

Concurreren met Ethereum

Het onderliggende netwerk van de munt maakt gebruik van ‘smart contracts’, of softwareprogramma’s die taken uitvoeren, en concurreert met de grotere rivaal Ethereum. Internet Computer sluit zich aan bij vele andere munten en blockhains, zoals Polkadot en Binance Coin, die Ethereum het vuur aan de schenen willen leggen.

Sommige analisten bejubelen de komst van de cryptomunt. Volgens een onderzoek van het analysebedrijf Messari is de Internet Computer een van de best gefinancierde projecten in de cryptowereld. Alvorens de lancering op 10 mei had het team achter ICP al 160 miljoen dollar opgehaald.

De munt heeft al een hobbelig parcours achter de rug. Kort na de lancering schoot de koers omhoog tot 731 dollar. Na enkele uren handelen was de waarde al gezakt tot zo’n 255 dollar op het dieptepunt. Intussen schommelt de koers rond 350 dollar.

(lb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20