Peter Thiel lanceert cryptobeurs

Block.one, een blockchain-softwarebedrijf waarin onder meer miljardairs Alan Howard, Louis Bacon en Peter Thiel hebben geïnvesteerd, gaat een crypto exchange op de markt brengen. Deze beurs zal eigenschappen van traditionele beurzen combineren met de voordelen van gedecentraliseerde financiën.

 • Bullish, zoals de beurs zal heten, krijgt een kapitaalinjectie van Block.One ter waarde van ongeveer 10 miljard dollar aan digitale activa en contanten
  • Het kapitaal voor Bullish Global omvat 164.000 Bitcoins ter waarde van ongeveer 9,7 miljard dollar, 100 miljoen dollar in contanten en 20 miljoen EOS tokens, die de Block.one-transacties aandrijven. 
  • Een financieringsronde bracht nog eens 300 miljoen dollar op, liet Block.one vandaag optekenen aan Bloomberg.
 • De theorie luidt dat de beurs ‘de reeds bestaande blockchain-technologie van Block.one zal alliëren met de visie van DeFi’, of: decentralized finance.  
  • Concreet zal Bullish institutionele en retailbeleggers leen- en portefeuillebeheerdiensten aanbieden in een DeFi-app, zonder gebruik van tussenpersonen zoals banken.
 • Andere prominente investeerders die deelnemen aan de financieringsronde waren onder andere Hongkong tycoon Richard Li, Duits ondernemer Christian Angermayer, Michael Novogratz’s Galaxy Digital, en Nomura Holdings.
 • ‘De beurs wordt geacht om instellingen en particulieren betere en veiligere toegang te bieden tot de nieuwste beleggingsstrategieën voor cryptovaluta’, aldus Block.one Chief Executive Brendan Blumer.
 • De oprichting van Bullish kan gezien worden als reactie op de beursintrede van handelsplatform Coinbase. Ze zullen concurrenten worden.

Palantir

Het is niet het enige cryptonieuws waarbij miljardair Peter Thiel betrokken is. Zijn niet onomstreden onderneming Palantir, hier wel eens de James Bond van de analysesoftware genoemd, zou namelijk betalingen in Bitcoin aanvaarden.

‘Daarnaast behoort ook investeren in Bitcoin als schatkistreserve zeker tot de mogelijkheden’, vertelde haar CFO Dave Glazer aan de cryptosite Coindesk.

Palantir zou niet het eerste big data-bedrijf zijn met Bitcoin op de balans. Analytics-concurrent MicroStrategy, ook beursgenoteerd, bezit meer dan 2 miljard dollar van het digitale goud. 

Eerder wees Peter Thiel op de bedreiging die Bitcoin vormde voor de status van de dollar als wereldreservemunt. Misschien redeneert hij nu: ‘if you can’t beat them, join them?’

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20