‘Waarde Bitcoin kan zakken tot 40.000 dollar’

De cryptomunten krijgen even de wind van voren. De afgelopen 24 uur hebben bijna alle cryptomunten terrein verloren. Dat zou wel eens het begin kunnen inluiden van een stevige correctie voor bepaalde munten. Pankaj Balani, de CEO van Delta Exchange, een handelsplatform voor derivaten van digitale activa, voorspelt dat de koers van Bitcoin kan zakken tot 40.000 dollar als er onvoldoende steun is voor de munt.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de start van 2021 is de waarde van Bitcoin gestegen van bijna 29.000 dollar tot net geen 55.000 dollar (op het moment van dit schrijven). Tussendoor heeft de cryptomunt zelfs even de kaap van 64.000 dollar gerond. Indien de voorspelling van Balani klopt, zou dit meteen de stevigste daling van dit jaar zijn voor de cryptomunt. Het blijft weliswaar moeilijk te voorspellen wat de toekomst in petto heeft voor Bitcoin.

Heel wat cryptomunten hebben de afgelopen 24 uur wat terrein moeten prijsgeven. Ondanks de forse daling bij sommige munten is het te vroeg om het woord ‘crash’ in de mond te nemen. Op 23 april was er ook sprake van een correctie. Toch merken we dat Bitcoin er de afgelopen weken niet meer is in geslaagd om de kaap van 60.000 dollar te ronden. Sinds 18 april schommelt de waarde van de grootste cryptomunt rond 55.000 dollar.

Koers Bitcoin afgelopen 24 uur – Coinmarketcap

Weerstand en steun

Net zoals bij bijvoorbeeld aandelen kijken analisten bij de cryptomunten naar zogeheten weerstand- en steunlijnen. Op basis van die fictieve grenzen proberen beleggers het ideale koop- en verkoopmoment te bepalen. Met behulp van die analyse voorspelt Balani dat de koers van Bitcoin kan zakken tot 40.000 dollar. Volgens de CEO is 50.000 dollar nu een belangrijke steunlijn voor beleggers die wensen in te spelen op een mogelijke heropleving van Bitcoin.

‘Indien de koers van Bitcoin onder die steunlijn duikt, verwacht ik dat de volgende steunlijn op 40.000 dollar komt te liggen’, zei hij dinsdag in een interview met Bloomberg. Hij voegde eraan toe dat een daling tot minder dan 50.000 dollar de volatiliteit zal aanwakkeren, en dat alle cryptomunten – inclusief de op één na grootste Ether – een duik zouden moeten nemen.

‘Niets bijzonders’

Niet alle analisten lijken de mening van Balani te delen. Volgens Lark Davis, een crypto-analist, zijn de huidige waardedalingen niet ongewoon. ‘Dergelijke prijsdalingen hebben we zeker al in één week tijd niet meer gezien’, luidt een sarcastische tweet van hem.

Terwijl de cryptomunten in woelig vaarwater zitten, delen enkele prominente namen berichten met betrekking tot de cryptomunten. Zo liet Mark Zuckerberg dinsdag weten dat hij zijn geit Bitcoin heeft genoemd. Elon Musk heeft via Twitter dan weer aan zijn volgers gevraagd of ze Dogecoin willen als betaalmiddel. Kort na die tweet schoot Dogecoin 20 procent hoger. Ondertussen is de waarde van de grapmunt opnieuw gezakt.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20