Musk vraagt na of Tesla-kopers willen betalen met Dogecoin

Dinsdagochtend zorgde Elon Musk voor ophef in cryptocurrencyland. Hij vroeg aan zijn miljoenen volgers in een Twitter-poll of ze Dogecoin willen als betaalmiddel om een Tesla te kopen. In minder dan een uur tijd kreeg hij 100.000 likes en steeg de koers van Dogecoin met 20 procent.

Het is algemeen geweten dat Elon Musk eigenhandig de koers van Dogecoin kan beïnvloeden. Hij gebruikt Twitter als zijn voornaamste communicatiemiddel en met zijn vijftig miljoen volgers heeft hij dus een enorm groot bereik. ‘Do you want Tesla to accept Doge?’ verscheen iets na 10 uur op de Twitter van Elon Musk. Op moment van schrijven is de poll duidelijk: 77 procent van de ondertussen bijna een miljoen stemmen kiezen volmondig voor ‘yes’.

Snel herstel

Dat de koers van Dogecoin na de tweet de hoogte in schoot, is geen verrassing. Toch hadden Dogecoin en alle andere cryptomunten er geen goede dag op zitten. De koersen van de belangrijkste munten verloren de voorbije 24 uur zowat 4 tot 10 procent. De koers van Dogecoin is zich dus nu aan het herstellen, al kan je dat niet van alle andere cryptomunten zeggen. Het merendeel van de munten blijven in het rood staan.

Bron: Coindesk

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20