Mark Zuckerberg noemt zijn geit ‘Bitcoin’: springt Facebook ook op de cryptokar?

Facebook-CEO Mark Zuckerberg deelde maandag een foto van zijn nieuwe huisdieren; een paar geiten die hij Bitcoin en Max doopte. Cryptobeleggers speculeren ondertussen of Facebook ook plannen voor Bitcoin heeft, ondanks dat het techbedrijf met haar eigen cryptomunt Diem werkt.

Alsof de peiling van Tesla-CEO Elon Musk naar het gebruik van Dogecoin om Tesla-wagens te kopen niet genoeg was, deed Facebook-CEO Mark Zuckerberg er nog een schepje bovenop. De techmiljardair deelde maandagavond een foto van zijn twee geiten op zijn persoonlijke Facebook-pagina. Die had hij Bitcoin en Max genoemd. Een van die twee namen is duidelijk opvallender dan de andere.

Cryptobeleggers begonnen onmiddellijk te discussiëren wat Zuckerberg hiermee zou bedoelen. Was het gewoon een grapje van de Amerikaanse techmiljardair of is Facebook wel degelijk van plan om ook op de Bitcoin-kar te springen? Betekent dit dat Zuckerberg openlijk het gebruik van cryptomunten aanmoedigt? De geruchten en theorieën zwermden in het rond.

Wat weten we van de relatie tussen Facebook en cryptomunten?

  • Er waren geruchten dat Facebook eerder dit jaar al Bitcoin had ingekocht. Maar in de kwartaalverslagen van Facebook was dit nochtans nergens te bespeuren.
  • Later deze maand komen de aandeelhouders van Facebook opnieuw bijeen. Sommige mensen geloven dat Zuckerberg dan investeringen in Bitcoin zal aankondigen.
    • Dat zou wel een omwenteling van Facebooks crypto-strategie betekenen.
  • Het techbedrijf lanceert dit jaar nog haar eigen cryptomunt: Diem. Deze munt zal vooral focussen op transacties tussen gebruikers van het sociale mediaplatform. Met Diem zouden gebruikers goederen en diensten van elkaar kunnen kopen op Facebook.
  • Net zoals Tether zal Diem verankerd zijn aan de waarde van de dollar.
  • Diem is een omgedoopte versie van Libra, het originele crypto-project van Facebook.
  • Het doel van Libra was om een simpele uniforme cryptomunt uit te brengen die gelinkt zou zijn aan fiatgeld en bruikbaar zou zijn op het sociale mediaplatform.
  • Toen er kritiek werd geuit op de mogelijke impact van een globale cryptomunt in de handen van de techreus werd Libra gerebrand naar Diem. Maar eigenlijk is er niet veel veranderd aan de plannen voor Facebooks eigen cryptomunt.

Zou Facebook Diem dan toch laten varen en volledig kiezen voor Bitcoin? Waarom de geitjes niet gewoon Bitcoin én Diem noemen? De speculatie online zal nog even blijven voortduren tot we meer weten. Bitcoin zakte ondertussen na het bericht van Zuckerberg met zo’n 5,4 procent. De waarde van de cryptomunt stond dinsdagmiddag op zo’n 55.337,59 dollar.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20