Dogecoin is populairder zoekterm in Google dan Bitcoin

De afgelopen weken heeft Dogecoin heel veel aandacht naar zich toegetrokken. Dat valt ook op wanneer we naar de zoekresultaten in Google kijken. Vorige week was Dogecoin voor het eerste in de geschiedenis van de cryptomunt een populairder zoekterm dan Bitcoin.

Waarom is dit belangrijk?

Cryptomunten zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zelfs bepaalde Amerikaanse banken, zoals Goldman Sachs, bieden vermogende klanten de mogelijkheid aan om te beleggen in cryptomunten, zij het dan via derivaten. Het komt dan ook als geen verrassing dat mensen meer info over bepaalde cryptomunten opzoeken via het internet. Zo kwam Dogecoin de afgelopen weken meermaals in de media, mede omdat de munt op een bepaald moment op recordkoers zat.

Dogecoin wint aan populariteit, althans als we naar de zoekresultaten van vorige week kijken. Volgens gegevens van Google Trends was Dogecoin tussen 2 en 8 mei een populairder zoekterm dan Bitcoin. Dat is een primeur voor de cryptomunt.

Google Trends werkt met waarden tussen 0 en 100 om te bepalen hoe populair een zoekterm is. Tussen 2 en 8 mei was de waarde voor Dogecoin 56/100, terwijl die voor Bitcoin 48/100 was.

Correlatie tussen Dogecoin en Bitcoin

Als we ons licht laten schijnen over de afgelopen twaalf maanden zien we dat de zoekterm Dogecoin nauw verbonden was met de interesse in Bitcoin. Indien er meer interesse was in Bitcoin zochten mensen ook meer info op over Dogecoin. Vorige week is er weliswaar een einde gekomen aan die correlatie. Dat dat net vorige week is gebeurd, komt niet geheel als een verrassing. Er werd toen heel wat geschreven over de grapmunt.

De digitale munt zat vorige week meermaals op recordkoers. Na op 4 mei de kaap van 0,60 dollar te ronden was de cryptomunt er zaterdag ook even in geslaagd om door het plafond van 0,70 dollar te breken. Intussen is de waarde opnieuw gezakt tot 0,51 dollar.

Die plotse stijging vorige week was onder meer het gevolg van het tv-optreden van Elon Musk. Hij was afgelopen zaterdag de gastheer van het Amerikaanse programma Saturday Night Live. Daarnaast heeft eToro, het populaire handelsplatform voor crypto met 20 miljoen gebruikers, vorige week maandag aangekondigd dat het Dogecoin zal beginnen verhandelen.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20