Een huis in Italië kopen voor een euro, dat kan ook online

De droom van een huis in Italië is betaalbaar, dat bewijzen de vele huizen die voor een euro te koop staan in dorpen op het platteland. Het papierwerk en corona kunnen u tegenhouden, maar daar maken Italiaanse makelaars nu het verschil.

U kent het intussen wel: Italiaanse dorpen waar nog weinig mensen wonen, verkopen huizen voor zowat 1 euro. Het is een win-win: de gemeente moet niet toekijken op de leegstand, het dorp krijgt meer volk en u leeft de Italiaanse droom.

Renovatie

Zo eenvoudig is het natuurlijk niet: vaak moet u zich verbinden aan renovatie van ettelijke duizenden euro, graag af te werken binnen een bepaalde periode. U moet er misschien vijf jaar gaan wonen of er een zaak oprichten. Dat compliceert de zaken, zelfs als u bereid bent om dat te doen. Zeker in tijden van corona, wanneer reizen niet zo evident is geworden.

Bepaalde makelaars springen nu in dat gat. Bijvoorbeeld Nicolò Bolla en Alessandro Barba. De twee Italianen richtten de website Auctions2Italy op. Daar kan u huizen vinden voor een euro, met een maximumprijs van 10.000 euro. De twee houden de prijs van de veiling bewust laag, zodat er geld blijft voor renovatie.

Papierwerk

Daarnaast bieden ze ook aan om het papierwerk te regelen. De Italiaanse administratie is vaak een nachtmerrie voor Europeanen en dus willen Bolla en Barba er voor een prijs voor zorgen dat alles vlot gaat. Dat maakt het ook coronaproof, want u hoeft dus niet naar Italië voor elke handtekening. Alles gaat online, van subsidie-aanvragen tot migratiedocumenten.

Dat is ook meteen hoe de website winstgevend moet worden, want eigenlijk is de website niet meer dan een connectie tussen de verkopende steden en potentiële kopers. De diensten van Bolla en Barba vormen de winstmarge.

De eerste zes huizen staat te koop in Vetto, dat is niet ver van Milaan, Mussomeli en Campofelice di Fitalia. Die laatste twee zijn te vinden in Sicilië. Campofelici di Fitalia is niet ver van Corleone. Ten laatste om 20 december gaan ze onder de hamer, het is dus echt een offer you can’t refuse.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20