Dodentol flirt opnieuw met de 100, aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft hoog

Het Nationaal Crisiscentrum geeft geen dagelijkse persconferentie meer, maar publiceert wel nog elke dag de belangrijkste cijfers over de virusuitbraak in ons land.

Daaruit blijkt dat er de afgelopen 24 uur 97 landgenoten bezweken aan Covid-19, dat zijn er 17 meer dan gisteren.

Er werden 84 nieuwe ziekenhuisopnames gerapporteerd door het nieuwe coronavirus. Dat maakt dat er in totaal 3.082 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis liggen. Daarvan zijn 646 mensen er zo erg aan toe dat ze op intensieve zorgen liggen, dat zijn er 9 minder dan gisteren.

Omgekeerd mochten 63 patiënten het ziekenhuis verlaten. Sinds het begin van de uitbraak zijn in totaal al 12.441 zieken genezen verklaard.

Er kwamen het voorbije etmaal ook 242 nieuwe bevestigde gevallen bij. Het feit dat dit cijfer nog steeds toeneemt, en dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames ook redelijk hoog blijft, betekent dat de epidemie in ons land allesbehalve verslagen is. Het Crisiscentrum vraagt aan de bevolking om de maatregelen goed te blijven naleven, en in het geval dat u symptomen vertoont, onmiddellijk uzelf te isoleren en de huisarts op te bellen.

bron: Sciensano

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20