Dit zijn de 25 rijkste millennials ter wereld

De millennialgeneratie vertegenwoordigt ongeveer 3,8 procent van alle miljardairs wereldwijd, met een gezamenlijk vermogen van 573,1 miljard dollar. 

Een visualisatie van economische site Visual Capitalist, die gebruik maakt van gegevens van Forbes, rangschikt de 25 rijkste millennial-miljardairs. Ook hun bron van rijkdom, totale nettowaarde, nationaliteit en leeftijd wordt vermeld.

Wie zijn deze mensen?

  • De oudste millennials worden in 2021 40 jaar, terwijl de jongste net 25 jaar worden. Dit betekent dat millennials over het algemeen de jongste miljardairs ter wereld zijn, op twee Gen Z’ers na: Wang Zelong uit China, 24, en Kevin David Lehmann uit Duitsland, 18.
  • Het zal niemand verbazen: Mark Zuckerberg van Facebook is het meest vermogend, met een fortuin van maar liefst 97 miljard dollar.
  • In de VS zijn de meeste millennial-miljardairs te vinden (33 in totaal). China komt op de tweede plaats (23). Er staan twee Europeanen in de lijst: Guillaume Pousaz uit Zwitserland, en Agnete Kirk Thinggaard uit Denemarken. Ook staan er drie Russen in de lijst, waarvan de CEO van Telegram, Pavel Durov, wellicht de bekendste is.
  • In de VS worden miljardairs van deze tijd vaak geassocieerd met bekende tech-bedrijven als Snapchat, Airbnb en Facebook. Anderen zijn erfgenamen van enorme familiefortuinen zoals Lukas Walton-kleinzoon van Sam Walton, de oprichter van Walmart en ooit patriarch van Amerika’s rijkste familie.
  • In China wordt het glazen plafond tweemaal doorbroken. Yang Huiyan, van vastgoedonderneming Country Garden, is de derde rijkste millennial ter wereld. En ook Kate Wang, de oprichtster van Relx, is heel snel in de hiërarchie opgeklommen. De 39-jarige begon haar e-sigaret- en vape-bedrijf slechts drie jaar geleden, op 36-jarige leeftijd. Zij zal naar verwachting binnenkort meedingen naar de titel van rijkste vrouw in China.

Groei miljardairs

In totaal is de gecombineerde nettowaarde van miljardairs met 8 biljoen dollar gestegen ten opzichte van 2020. Ongeveer 493 nieuwe mensen zijn in 2021 aan de lijst toegevoegd.

In feite is 86 procent van alle miljardairs rijker dan een jaar geleden. Maar laten we eens kijken hoe de rijkdom is veranderd voor de millennials in de miljardairsclub. Hier is een blik op het verschil in nettowaarde van 2020 tot 2021 voor de top vijf rijkste millennials:

  • Mark Zuckerberg: + 35 miljard dollar
  • Zhang Yiming: + 19.4 miljard dollar
  • Yang Huiyan: + 9.3 miljard dollar
  • Dustin Moskovitz: + 8.5 miljard dollar
  • Su Hua: + 14.9 miljard dollar

Alleen de nettowaarde van Lukas Walton daalde 3 miljard van 2020 tot 2021.

De gemiddelde millennial

Hoewel er wereldwijd zo’n 106 millennial-miljardairs zijn, is hun gezamenlijke nettowaarde slechts een fractie van het totale vermogen van miljardairs. 

Wereldwijd zijn er naar schatting 1,8 miljard millennials. In dat generationele segment zitten er iets meer dan 100 miljonairs – en aangezien velen nog in het begin van hun carrière zitten, zullen er waarschijnlijk nog veel miljardairs volgen.

Algemeen wordt aangenomen dat een millennial geboren is tussen de jaren 1981 en 1996.

Wereldwijd zijn er 2.755 miljardairs – en samen zijn ze meer dan 13 dollar biljoen waard.

Lees ook: Je bent millennial en je kan 10.000 euro investeren. Waarin investeer je dan het best?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20