Gen Z en millennials nemen veel meer beleggingsrisico’s

Jonge beleggers zijn veel meer geneigd om risico’s te nemen in investeringen. Ze investeren, zeker tijdens de coronapandemie, ook vaker.

In de Verenigde Staten zijn jonge beleggers steeds meer geïnteresseerd in volatiele producten. Zeker tijdens de coronacrisis is die voorkeur afgelijnder. Dat blijkt uit een studie van E-Trade.

Het risico waard

De helft van de Gen Z en millennials die investeren zeggen dat ze meer risico willen nemen sinds de pandemie is uitgebroken. Over de hele populatie gezien, zegt slechts 28 procent van de investeerders dat. Meer dan de helft van de jonge investeerders gaat ook vaker de markt op sinds de pandemie.

46 procent van de jonge investeerders mikt nu vooral vaker op derivaten, in contrast tot 22 procent van alle ondervraagden. Ook opties zijn een interessante investering voor deze groep.

Eerst stappen, dan lopen

‘De toegang tot de markt is nog nooit zo eenvoudig geweest, maar jonge investeerders leren best eerst stappen voor ze kunnen lopen’, zegt Chris Larkin van E-Trade aan Business Insider. ‘Research, adviezen en strategie aanleren zijn cruciaal voor onervaren investeerders.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20