Dit is ‘m… de duurste wagen ter wereld

Een Ferrari 250 GTO uit 1963 is de duurste auto uit de geschiedenis nu de Amerikaanse verzamelaar Paul Pappalardo zijn exemplaar voor 52 miljoen dollar (38 miljoen euro) heeft verkocht aan een onbekende koper.  Dat meldt het persagentschap Bloomberg. De GTO werd in 1962 door Ferrari op de markt gebracht voor de bekende 24 uur van Le Mans.

Vandaag is deze wagen dus het duurste en ook het meest gewilde model ooit. Kopers staan in de rij om een dergelijk model te bemachtigen vanwege zijn investeringspotentieel. Nog volgens Bloomberg zou Pink Floyd-drummer Nick Mason, die ook een GTO bezit, recent nog biedingen tussen de 40 en 50 miljoen dollar hebben ontvangen.
 
Bloomberg laat ook de Belgische verzamelaar en specialist Johan van Puyvelde aan het woord. Die weerlegt het belang van de investeringswaarde van dit soort wagens. ‘De mensen die ze kopen gebruiken ze ook echt. De markt wordt gedreven door oprecht enthousiasme. Ik geloof niet dat mensen de wagens puur kopen als investeringsmiddel,’ aldus Van Puyvelde.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20