Dit is ‘m… de duurste wagen ter wereld

Een Ferrari 250 GTO uit 1963 is de duurste auto uit de geschiedenis nu de Amerikaanse verzamelaar Paul Pappalardo zijn exemplaar voor 52 miljoen dollar (38 miljoen euro) heeft verkocht aan een onbekende koper.  Dat meldt het persagentschap Bloomberg. De GTO werd in 1962 door Ferrari op de markt gebracht voor de bekende 24 uur van Le Mans.

Vandaag is deze wagen dus het duurste en ook het meest gewilde model ooit. Kopers staan in de rij om een dergelijk model te bemachtigen vanwege zijn investeringspotentieel. Nog volgens Bloomberg zou Pink Floyd-drummer Nick Mason, die ook een GTO bezit, recent nog biedingen tussen de 40 en 50 miljoen dollar hebben ontvangen.
 
Bloomberg laat ook de Belgische verzamelaar en specialist Johan van Puyvelde aan het woord. Die weerlegt het belang van de investeringswaarde van dit soort wagens. ‘De mensen die ze kopen gebruiken ze ook echt. De markt wordt gedreven door oprecht enthousiasme. Ik geloof niet dat mensen de wagens puur kopen als investeringsmiddel,’ aldus Van Puyvelde.

Meer