Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 29 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dit cowboydorp in Nieuw-Zeeland kan van u zijn voor 7,5 miljoen dollar

Logo Business AM
Lifestyle

29/06/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Sothebys

Fan van het Wilde Westen en 7,5 miljoen dollar op overschot? Dan kan u nu een volledig dorpje opkopen in Nieuw Zeeland.

Mellonsfolly Ranch, 3,6 vierkante kilometer groot en gelegen op het noordelijke eiland van Nieuw Zeeland, staat te koop voor 7,5 miljoen dollar. Er staan tien gebouwen op het domein en er is een honingzaak op gevestigd.

Saloon inclusief

Het dorpje is specifiek gebouwd door een cowboyenthousiasteling, John Bedogni, in 2006. Voorbeeld was een dorp uit het Amerikaanse Wyoming. Er staat een authentieke saloon, een justitiegebouwtje dat ook een cinema is, een bureautje voor de sheriff en een biljartlounge, staat te lezen op de site van Sotheby’s, dat het domein veilt. Er staan ook drie woonhuizen, waar tot 22 mensen kunnen wonen.

Mellonsfolly Ranch ligt op zes uur rijden van Auckland en is ook toegankelijk per helikopter. Er is namelijk een helipad, om gasten makkelijk tot bij het volledig operationele boetiekhotel te brengen. Startprijs voor een nachtje op de ranch: 5.000 dollar. Maar er zijn dus ook nog andere mogelijkheden om het terrein te laten opbrengen.

Manukahoning

Er is bijvoorbeeld een Manukahoningimkerij. Manukahoning is lokaal, heeft een specifieke smaak en zou goed zijn voor de gezondheid. De ranch kan tot 15,5 ton Manuka per jaar produceren. Er zijn 600 nesten volgens de huidige eigenaar. U huurt dus best een imker in. De markt voor de honing zit vooral in China.

Omdat de dichtstbijzijnde grote stad, Hamilton, nog steeds op 3 uur rijden ligt, wil u misschien ook wat vertier. Voor de avontuurlijke cowboy is er visserij, u kan er zwemmen en jagen en sporten.

Voor de geĂŻnteresseerden: eigendom kopen in Nieuw-Zeeland is geen evidentie. U doet er dus goed aan om een professional in te huren. Bedrijven die een investering doen, kunnen overigens wel een apart visum aanvragen.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.072.057
 • Aantal
  doden
  997.669
 • BelgiĂ«
 • Aantal
  besmettingen
  114.179
 • Aantal
  doden
  9.980
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks