Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Derde storm trekt over ons land

Logo Business AM
Klimaat

23/02/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Twee weken geleden kwam het dak van de Gentse Ghelamco Arena los. Het is nu afwachten of er zondag gevoetbald wordt. - Isopix

Storm Ellen is aangekomen in België. Het is al de derde week op rij dat ons land geteisterd wordt door wind en regen. Het KMI vraagt waakzaam te zijn en de FOD Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 geactiveerd.

Aan zee werden zondag rukwinden van 9 beaufort (75 tot 88 kilometer per uur) gemeten, wat het officieel een storm maakt. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter. Het meteorologisch instituut verwacht nog windstoten tot 100 kilometer per uur aan zee, in het binnenland kan het oplopen tot 80 kilometer per uur.

Het KMI kondigde code geel af, wat betekent dat u waakzaam moet zijn en zoveel mogelijk moet proberen binnen te blijven. In de late namiddag neemt de storm af. Dehenauw verwacht een kalme nacht, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Carnaval

De FOD Binnenlandse Zaken activeerde het nummer 1722 voor niet-levensbedreigende zaken, zoals een omgevallen boom of een ondergelopen kelder. Wie wel in levensgevaar verkeert, moet bellen naar het noodnummer 112.

Het carnaval in Aalst gaat door, maar de stoet rijdt een uur later uit. De veiligheidsdiensten blijven waakzaam. Sterke wind is niet ideaal voor carnavalswagens met hoge constructies, die meestal uit niet al te stevige materialen zijn gemaakt. In andere steden zijn carnavalsoptochten afgelast en het jaarlijkse Krakelingenfeest in Geraardsbergen gaat ook niet door.

Voorlopig gaan ook alle voetbalmatchen in de Jupiler Pro League door. Twee weekends geleden werden er matchen afgelast door storm Ciara. Er staan vandaag drie wedstrijden op het programma, waaronder een in de Gentse Ghelamco Arena waar het dak twee weken geleden is losgekomen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton