Cryptomiljardair en Binance-CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao “opnieuw arm” na LUNA-crash

Cryptobeurs Binance bezat ooit 1,6 miljard dollar aan LUNA-munten. Vandaag zijn die cryptomunten nog 2.200 dollar waard.

Changpeng ‘CZ’ Zhao, de ultrarijke oprichter van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance, grapte deze week op Twitter dat hij “opnieuw arm” is. Het is een meer humoristische reactie van de cryptomiljardair op het drama rond cryptomunt Terra (LUNA), een digitale token die vorige week zijn waarde zag crashen tot een prijs van vrijwel 0 dollar. 

Binance zou wel 15 miljoen stuks van de LUNA-munt bezeten hebben, onthulde CZ maandag. Die cryptomunten zouden voor de epische crash zo’n 1,6 miljard dollar waard geweest zijn. Vandaag komt die waarde neer op zo’n 2.200 dollar. Binance “verkocht of verplaatste” de munten namelijk nooit, verklaarde CZ.

Terra-CEO komt met onrealistische plannen terwijl team opstapt

Donderdagochtend koerste LUNA tegen 0,0001494 dollar per stuk. Begin april noteerde de cryptomunt nog een all-time high van 116 dollar per stuk. Op twee weken tijd verdampte LUNA’s marktwaarde van 27 miljard dollar bijna volledig. Het was de grootste vernietiging van rijkdom in de geschiedenis van crypto, schreef onderzoeksbedrijf CryptoCompare daarover.

Binance vroeg de onderneming achter de Terra-blockchain inmiddels om zijn beleggers te compenseren voor het falen van de munt. Hoeveel werknemers er daadwerkelijk nog overblijven bij Terra is echter onduidelijk. Terwijl CEO Do Kwon spartelt met de meest wilde (en volgens velen onrealistische) plannen om de munt nieuw leven in te blazen, stapte het volledige juridische team van de onderneming al op.

Nog steeds cryptomiljardair

CZ zelf is echter verre van blut. Volgens de Billionaires Index van Bloomberg zou de Chinees-Canadese Binance-stichter nog steeds een schatkist van 14,8 miljard dollar bezitten, al liggen die volgens CZ zelf volledig belegd in digitale activa. Dat maakt van hem de rijkste persoon in de cryptowereld.

De ambitieuze CZ heeft nog andere redenen om optimistisch door het leven te gaan. Binance blijft qua marktwaarde zeker zes keer groter dan de tweede meest waardevolle cryptobeurs. CZ zou bovendien met 70 procent ruimschoots de grootste aandeelhouder van Binance zijn.

Onlangs haalde zijn bedrijf een licentie binnen om cryptodiensten aan te bieden in Frankrijk. CZ zei vervolgens dat Binance een hoofdkwartier wil installeren in Parijs. Hierdoor zal er een einde komen aan het legendarische nomadische bestaan van Binance, waarbij alle werknemers jarenlang nooit verplicht werden om op een kantoor te werken. Gisteren raakte ook bekend dat de cryptobeurs een licentie in Duitsland ambieert.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20