Coronavirus: aantal Belgen mag hotel op Tenerife verlaten

Er worden momenteel meer nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus vastgesteld buiten China dan erbinnen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Overal ter wereld lijken ook de beurzen besmet met Covid-19. Volg de laatste ontwikkelingen.

Laatste update: 21.00 uur

  • Een beperkt aantal Belgische toeristen die in afzondering zitten in een hotel op Tenerife, mag vervroegd naar huis keren. Dat bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken donderdagavond. Het is nog onduidelijk om hoeveel landgenoten het gaat. In totaal verblijven 118 Belgen in Hotel H10 Costa Adeje Palace.
  • Facebook annuleert zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie F8 wegens het coronavirus. ‘We moeten de gezondheid en veiligheid van onze ontwikkelaars-partners, werknemers en iedereen die F8 helpt opzetten, prioriteit geven’, klinkt het. Het evenement zou plaatsvinden in het Amerikaanse San Jose.
  • Hoewel het woensdag tot een herstel kwam, gaan de Europese beurzen opnieuw stevig in het rood. De Bel20 verliest bijna 5 procent, mede als gevolg van het nieuws rond AB InBev. Ook Parijs (-3,9 procent), Londen (-3,7 procent), Frankfurt (-3,4 procent) en Milaan (-3,3 procent) staan op verlies. Stoxx600, een index met de 600 grootste ondernemingen uit Europa, sloot af op 3,6 procent lager. De Dow Jones op Wall Street zit momenteel 0,8 procent lager.
  • Sommige Vlaamse bedrijven verplichten werknemers die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus is vastgesteld, om zeker twee weken thuis te blijven en verlof of recuperatiedagen te nemen. Dat kan niet zomaar, reageert werkgeversorganisatie Voka, want vakantie is in principe vrij te kiezen. ‘Beide partijen moeten dus akkoord zijn.’
  • De Japanse regering sluit tijdelijk alle lagere en middelbare scholen vanaf maandag vanwege de uitbraak van Covid-19.
  • De Iraanse minister van Volksgezondheid kondigde na publieke druk aan dat alle scholen in het land met een bevolking van 80 miljoen een week gesloten zouden blijven. Op basis van de laatste officiële gegevens zijn minstens 19 Iraniërs het slachtoffer geworden van de uitbraak van covid-19, en bij meer dan 139 mensen werd het virus officieel vastgesteld. Verschillende bronnen melden echt dat de reële cijfers veel hoger zijn.
  • De Duitse minister van Volksgezondheid zei woensdagavond dat zijn land ‘voor het begin van een epidemie staat’. Er zijn 21 gevallen bekend bij onze oosterburen.
  • Saoedi-Arabië heeft een verbod uitgevaardigd voor buitenlands pelgrims om Mekka te bezoeken, het belangrijkste bedevaartsoord voor moslims wereldwijd.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20