Voormalige Fed-baas zegt dat coronavirus de VS in een recessie kan duwen

De voormalige voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen waarschuwt dat, afhankelijk van hoe het zich verspreidt, het nieuwe coronavirus een aanzienlijke economische impact op Europa kan hebben. In de Verenigde Staten kan het volgens haar zelfs tot een recessie leiden.

‘Er kan een significante impact op Europa komen, dat economisch zwak staat om te beginnen, het is aannemelijk dat de Verenigde Staten in een recessie verzeilen door de virusuitbraak’, zei de ex-topvrouw van de Amerikaanse Centrale Bank woensdag op een evenement in Michigan.

‘Als het niet tot een epidemie komt in de VS, is dat minder waarschijnlijk. We (de VS)  hadden solide economische vooruitzichten voor de coronacrisis. Nu is er dus een zeker risico, maar ik denk dat de vooruitzichten voor de VS nog steeds redelijk goed zijn.’

Volgens Yellen stond de globale economie voor de epidemie begon zwak, maar begon ze te herstellen. De sluiting van fabrieken zal toeleveringsketens wereldwijd treffen, zegt ze. Bovendien zal de uitbraak de consumentenuitgaven danig temperen, omdat mensen in quarantaine zitten of minder buiten komen of reizen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20