Wereldwijde toeristische sector vreest impact van 20 miljard euro

Covid-19 dreigt de inkomsten van de toeristische sector wereldwijd met zeker 20 miljard euro te doen kelderen. Dat stelt de voorzitster van World Travel and Tourism Council (WTTC) donderdag.

‘We hebben een voorlopige berekening uitgevoerd. Op basis daarvan gaan we ervan uit dat deze crisis de sector minstens 22 miljard dollar zal kosten’, zegt Gloria Guevara aan de Spaanse krant El Mundo.

Ze baseert zich voor dat cijfer op de terugval van de uitgaven door Chinese toeristen. ‘De berekeningen zijn gebaseerd op de ervaringen bij de vorige crisissen, zoals SARS of de Mexicaanse griep. Het referentiepunt zijn de verliezen door Chinese toeristen die stoppen met reizen.’

Guevara wijst erop dat het verlies van 20 miljard euro de uitkomst was van het meest gunstige scenario dat onderzocht werd door Oxford Economics. In het minst gunstige geval loopt het verlies op tot 66,5 miljard euro.

De economieën die het meest afhankelijk zijn van Chinese toeristen, zouden het zwaarst worden getroffen. Het gaat dan onder meer om Hongkong, Macau, Thailand, Cambodja en de Filipijnen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20