Cardoen gaat Chinese elektrische auto Aiways U5 verdelen

Cardoen wordt de Belgische autoverdeler van de Aiways U5, een Chinese elektrische wagen die recentelijk ook in Nederland en Duitsland debuteerde.

De gezinswagen kost ongeveer 40.000 euro en geldt dus als een betaalbaar alternatief voor vergelijkbare modellen op diesel of benzine, zegt Cardoen in een persbericht. De Aiways U5 is wel niet de goedkoopste op de markt. Een Volkswagen ID.3 of Nissan Leaf bijvoorbeeld zijn iets goedkoper, al gaat het wel om kleinere modellen.

Tweedehands, met minder dan 5.000 kilometer op de teller, zal de Aiways U5 ongeveer 32.000 euro kosten. Daarnaast biedt Cardoen een duurdere variant aan, met een meer luxueuze afwerking en extra opties zoals parkeersensoren en verwarmde zetels.

410 kilometer bereik

De klant krijgt telkens acht jaar garantie op zijn batterij, waarmee je volgens Cardoen zo’n 410 kilometer kan rijden zonder te moeten opladen.

Cardoen bood in 2007 de eerste Chinese wagen op de Belgische markt aan, maar dat verhaal liep toen met een sisser af. De ‘Brilliance BS6’ kwam erg slecht uit de crashtests, waarna Cardoen besliste dat de wagen hem weer uit de markt nam.

Lees ook: Westerse bouwers van elektrische wagens nemen best Chinese les

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20