Brussels Airlines staat niet te springen om binnenkort ‘coronapaspoort’ te eisen van reizigers

Er lijkt bij Europese luchtvaartmaatschappijen niet meteen veel animo om van de passagiers een bewijs van coronavaccinatie te eisen, eens er vaccins op de markt zijn. Onder meer Luchtvaartmaatschappij Lufthansa en haar dochter Brussels Airlines zijn dat niet van plan.

Alan Joyce, de topman van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, kondigde zo’n maatregel aan voor de internationale vluchten van zijn maatschappij. De invoering van zo’n verplichting is momenteel niet gepland, zei een woordvoerder van Lufthansa dinsdag. Voor reisvoorwaarden is de overheid verantwoordelijk, liet hij verstaan.

Ook een woordvoerster van Brussels Airlines liet dinsdag weten dat zo’n maatregel niet op de agenda staat. De maatschappij voerde eind vorige week wel een eerste proefvlucht uit waarbij passagiers werd gevraagd voor vertrek een sneltest te laten uitvoeren.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM, TUI Nederland, Transavia en Corendon zijn voorlopig evenmin van plan een coronavaccinatie te verplichten, zo zeiden ze aan NH Nieuws. ‘Het vaccin zal zeker helpen om het vertrouwen in het reizen te herstellen. Het is echter een beetje voorbarig om nu al te zeggen of het aan boord van onze vluchten verplicht moet zijn of niet’, klonk het bij KLM.

Arnaud Feist, de topman van Brussels Airport, zei eerder op de dag wel dat hij verwacht dat reizigers op termijn verplicht zullen zijn een negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs voor te leggen alvorens op het vliegtuig te mogen stappen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20