Britse regering kondigt miljardenplan aan om overzeese export te stimuleren

Het Verenigd Koninkrijk wil tegen het einde van het decennium zijn jaarlijkse export opvoeren tot 1.000 miljard pond (1.200 miljard euro). Dat heeft de Britse regering aangekondigd.

De Britse regering heeft plannen aangekondigd om de jaarlijkse export van het VK tegen het einde van het decennium op te voeren tot 1 biljoen pond en doopt het plan: Made in the UK, Sold To The World. Daarmee wil het land bedrijven helpen met nieuwe kansen op de wereldmarkten.

Vrijhandelsakkoorden

Minister van Internationale Handel Anne-Marie Trevelyan zei dat te weinig bedrijven de sprong naar het buitenland wagen, vooral vanuit Schotland, toen ze de eerste post-Brexit exportstrategie van de regering lanceerde.

Volgens Trevelyan is het voor bedrijven “van vitaal belang” om “hun exportpotentieel volledig te benutten”. Vorig jaar exporteerde het VK voor ongeveer 600 miljard pond. Maar slechts een op de tien Britse bedrijven drijft overzeese handel.

De minister dringt er bij bedrijven op aan om gebruik te maken van de vrijhandelsakkoorden die de regering heeft gesloten met landen als Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Export naar EU

Als onderdeel van het handelsplan zullen overheidsinstanties zoals UK Export Finance nieuwe diensten aanbieden om Britse exporteurs te helpen zaken te doen. Er komt ook een nieuw Brits beurzenprogramma om Britse bedrijven te helpen hun producten op internationale evenementen tentoon te stellen.

“Dit is een beslissend moment in ons nationale handelsverhaal”, zei Trevelyan. “Nu we wereldwijd ambitieuze nieuwe handelsovereenkomsten sluiten, is het meer dan ooit van vitaal belang dat bedrijven in het hele VK deze kansen aangrijpen en hun exportpotentieel ten volle benutten.”

“Hoewel er een aanzienlijk potentieel is voor handelsactiviteiten in de rest van de wereld, moet de regering zorgen voor een pragmatische oplossing voor de uitdagingen van de export naar de EU”, voegde ze eraan toe. “Alleen dan zal de Britse export zijn volledige potentieel kunnen realiseren.” (mah)

Meer
Mijn Volglijst

Amerikaanse huizenprijzen stijgen weer iets minder hard

30/11/2021 14:07

(ABM FN-Dow Jones) De huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de Verenigde Staten zijn in september opnieuw met dubbele cijfers gestegen, maar wel minder hard dan in de voorgaande maanden. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van Standard & Poor's Case-Shiller.

De huizenprijzen in de tien grootste regio's stegen op jaarbasis met 17,8 procent. Dat was een toename van 18,6 procent in augustus en 19,2 procent in juli. Op maandbasis ging het in september om een stijging van 0,7 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20