Bosherenhuis van Tom Cruise brengt volledige vraagprijs van 39,5 miljoen dollar op

Het landgoed van Hollywood-acteur Tom Cruise (‘Top Gun’, ‘Magnolia’, ‘Mission Impossible’) in Colorado is verkocht. Eind vorige week werd immers, volgens de makelaars, de volledige vraagprijs van 39,5 miljoen dollar geboden.

De verkoop is dus al twee maanden nadat het landgoed op de markt kwam, beklonken, schrijft WSJ.

Het landgoed van ongeveer 320 hectare, dat aan het eind van een kilometerslange oprijlaan ligt, omlijst door een bos van espenbomen, grenst aan drie kanten aan een nationaal bos. 

bron: YouTube

Ook inbegrepen in de prijs: een huis van steen en ceder met een oppervlakte van ongeveer 10.000 vierkante meter, door Cruise zelf in 1994 ontworpen. Het bevat een gastenverblijf met drie slaapkamers. Het hoofdgebouw is ontworpen in klassieke bergstijl, met houten panelen en stenen open haarden.

Het landgoed is uitgerust met tal van sportvoorzieningen, zoals een groot sportveld, een crossmotor- en sneeuwscooterspoor en een uitgebreid netwerk van wandelpaden.

Roodgloeiend

Makelaar Dan Dockray van LIV Sotheby’s International Realty zei dat de telefoon roodgloeiend stond van in de eerste week dat het eigendom op de markt was. ‘Het hing er allemaal van af wie zijn Gulfstream-jet het eerst warm kon draaien,’ zei collega Eric Lavey, die ook aan de deal werkte.

De ‘Rain Man’-ster probeerde het pand zeven jaar geleden al eens te verkopen.

Lavey zei dat de deal het bewijs is dat de vastgoedmarkt van Colorado het afgelopen jaar als kool is gegroeid. De agenten weigerden echter commentaar te geven op de identiteit van de koper. (mah)

bron: YouTube

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20