Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Hollywood in space: Tom Cruise en NASA lanceren plannen om film op te nemen in de ruimte

Logo Business AM
Space

07/05/2020 | Willem De Maeseneer | 2 min leestijd

Tom Cruise in de film 'Top Gun: Maverick' (Paramount Pictures via AP)

NASA werkt samen met acteur Tom Cruise om de allereerste speelfilm te maken die voornamelijk in de ruimte wordt opgenomen, meebepaald aan boord van het International Space Station (ISS). 

NASA-beheerder Jim Bridenstine bevestigde dinsdag het nieuws dat toen al in verschillende media circuleerde. Dat het internationaal ruimtestation ISS als set zal dienstdoen was nieuwe informatie. Verschillende Amerikaanse media berichten dat SpaceX, het commercieel ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, een potentiële partner is voor het filmproject. De steracteur van onder meer Mission Impossible moet uiteraard op locatie geraken. 

Bemande missie

NASA probeert al langer om het ISS open te stellen voor meer commerciële avonturen. Bridenstine benadrukt dat het opvoeren van  wetenschappelijke huzarenstukjes, zoals het ISS, in populaire media ‘een nieuwe generatie van ingenieurs en wetenschappers kan inspireren’.

Als SpaceX Tom Cruise inderdaad een lift zal geven tot aan het ruimtestation, moet er deze maand nog een belangrijke hindernis worden genomen: De SpaceX Crew Dragon-capsule heeft een laatste demonstratiemissie gepland om te bewezen dat de raket in staat is om mensen van en naar het ISS te vervoeren. Op 27 mei zal er een bemande lancering plaatsvinden met twee NASA-astronauten.

Kosten drukken

Het is een manier van NASA om de kosten te drukken: samen met SpaceX is het agentschap van plan om een deel van de passagierscapaciteit van de Crew Dragon beschikbaar te stellen voor private spelers. Het ruimtevaartuig kan maximaal zeven passagiers vervoeren, maar NASA zal telkens slechts vier van die stoelen boeken. Het idee is dat de (peperdure) ’commerciële plaatsen’ de kosten van de lanceringen voor een deel compenseren.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks