Coronacrisis stuwt vastgoedprijzen The Hamptons naar ongeziene hoogtes: woning huren voor meer dan 2 miljoen dollar

De coronapandemie heeft al een enorme impact gehad op de vastgoed- en huurprijzen in The Hamptons, de exclusieve buitenverblijven op Long Island, New York. Volgens CNBC is er onlangs een woning verhuurd voor meer dan 2 miljoen dollar voor de zomermaanden.

Een woning bezitten of huren in The Hamptons is altijd al iets geweest voor de vermogende Amerikanen. Maar zelfs zij die over veel kapitaal beschikken, hebben niet de garantie dat ze voldoende geld voorhanden hebben om daar nu een woning te kopen of te huren. Sinds de start van de gezondheidscrisis zijn de prijzen in de strandgemeenschap gevoelig gestegen.

Impact coronacrisis

Door de rally van de beurzen na de crash bij de start van de gezondheidscrisis hebben veel mensen hun vermogen zien aandikken. Zij hadden dan ook meer kapitaal om te investeren in een woning in The Hamptons. Dat heeft de vraag een boost gegeven.

Dat terwijl het aanbod is afgenomen. Zo is het aantal woningen dat te koop wordt aangeboden in The Hamptons gezakt met 41 procent, leert een rapport van de vastgoedbedrijven Douglas Elliman en Miller Samuel. Dat is de grootste daling ooit gemeten in die regio. Bouwbedrijven kunnen bovendien, door het gebrek aan bouwvoorraden en bouwgrond, de toenemende vraag niet bijnemen.

Voorts willen de mensen die bij de start van de gezondheidscrisis naar The Hamptons zijn getrokken de gemeenschap momenteel niet verlaten. Ze geven nu de voorkeur om te pendelen naar hun werk in bijvoorbeeld New York City.

Volgens enkele vastgoedmakelaars is er onlangs een landgoed van 17 hectare verkocht voor meer dan 100 miljoen dollar. Dat de duurste deal in de recente geschiedenis van The Hamptons. In East Hamton zijn er recentelijk vier woningen verkocht voor meer dan 50 miljoen dollar.

Volgens het rapport van Douglas Elliman en Miller Samuel zijn de verkoopcijfers de afgelopen zes jaar nog nooit zo sterk gestegen als tijdens het eerste kwartaal van 2021. Er zijn momenteel weinig signalen dat er een afkoeling aan de horizon lonkt.

Stijgende huurprijzen

Ook wie een woning in The Hamptons wil huren moet dieper in zijn buidel tasten. Doordat de mensen nu verkiezen om in The Hamptons te blijven, worden er minder woningen verhuurd. Door de crisis zien velen het nog niet zitten om te reizen naar Europa of andere verre bestemmingen. Dat resulteert in minder beschikbare huurwoningen tijdens onder meer de zomermaanden.

In een reactie aan CNBC heeft Gary DePersia, een vastgoedmakelaar in The Hamptons met ruim 25 jaar ervaring, laten weten dat hij onlangs een woning heeft verhuurd voor 225.000 dollar voor de maand juli. Vorig jaar werd diezelfde woning verhuurd voor 90.000 dollar. Wie een goedkopere woning wil huren, betaalt daarvoor 60.000 dollar. Tijdens dezelfde periode vorig jaar was dat ‘slechts’ 35.000 dollar.

Dat is weliswaar niets vergeleken met een woning die voor meer dan 2 miljoen dollar werd verhuurd. Harald Grant, een vastgoedmakelaar in The Hamptons, heeft aan CNBC bevestigd dat hij een woning voor die prijs heeft verhuurd voor de zomermaanden. ‘De verhuurder wou 2 miljoen dollar niet aanvaarden. We leven vandaag in een totaal andere wereld’, aldus de makelaar.

Lees ook:

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20