Bose sluit alle Europese winkels

Bose maakt een dramatische verschuiving van fysieke winkels naar online retail. Daarom zullen onder andere alle Europese winkels sluiten.

De hifi-maker zegt dat er wereldwijd 119 winkels zullen sluiten, in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië. 130 winkels blijven open, in China, de VAE, India en enkele Aziatische landen. De beslissing van Bose past in een wereldwijde verandering in de retail-wereld.

Grote verkopers

Bose zegt dat het geen bakstenen winkels meer nodig heeft, omdat klanten hun hifi online kopen. Daarnaast verkoopt Bose ook erg veel van zijn producten via grote verkopers. In de Verenigde Staten gaat het om Target en Best Buy, in België kan u Bose kopen bij de meeste grote spelers, zoals MediaMarkt en Fnac.

Bose wil niet kwijt hoeveel personeelsleden getroffen worden door de sluiting, maar stelt wel dat zij correct zulen uitbetaald worden. Volgens Colette Burke, topvrouw bij de salesafdeling van Bose, was het een ‘erg moeilijke beslissing’.

Klanten

‘Bose is erg dankbaar voor de personeelsleden. Ons personeel was lang de manier om aan klantenservice te doen’, klinkt het. De noden van klanten zijn nu echter dusdanig veranderd dat fysieke winkels niet meer nodig zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20