Waarde van Bitcoin met bijna 20 procent gedaald nadat ETF-trading begon

De waarde van de Bitcoin krijgt klappen nadat exchange-traded funds (ETFs) die handelden in de digitale munt werden goedgekeurd. Na een initiële boost lijkt het erop dat beleggers voorzichtiger zijn dan eerst gedacht.

Waarom is dit belangrijk?

Met de goedkeuring van Bitcoinfondsen in de vorm van Spot ETFs was de verwachting dat de handel een boost zou kennen, omdat er zo een breder draagvlak gecreëerd werd. Dat bleek niet zo te zijn: beleggers gingen voorzichtig te werk.

In het nieuws: De Bitcoin is nu al 18 procent van zijn waarde kwijt sinds de lancering van de Spot ETFs op 11 januari.

  • Op de dag dat handelaars zoals BlackRock en Fidelity Investments met hun ETFs kwamen, was de markt enthousiast. De Bitcoin piekte op 49.021 dollar. Nu schommelt de koers net onder de 40.000 dollar.
  • Er werd ook veel verwacht van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dat fonds van 22 miljard dollar werd omgevormd van een besloten structuur naar een open ETF. Maar concurrer
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer