Crypto klimt hoger na veelbelovende start Bitcoin ETF’s op eerste handelsdag

Samengevat. De eerste handelsdag van Bitcoin-ETF’s markeert een veelbelovend begin, waarbij hun prestaties en invloed op de markt onder een vergrootglas liggen. Ook de prijs van de Bitcoin zelf klimt steil omhoog.

Waarom is dit belangrijk?

Deze fondsen belichamen een nieuwe fase in de integratie van cryptogeld in traditionele financiële markten, wat mogelijk een bredere acceptatie en stabiliteit voor Bitcoin betekent.

In het nieuws. Bij het openen van de markt klimmen de pas gelanceerde Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en de iShares Bitcoin Trust (IBIT) met respectievelijk bijna 6% en meer dan 4%.

  • Beide fondsen zagen een aanzienlijk handelsvolume in de eerste minuten van de sessie. In totaal zou in die eerste minuten mee dan $2 miljard naar die EFT’s zijn gevloeid.

Zoom in. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en de iShares Bitcoin Trust (IBIT) maken een indrukwekkend debuut op de beurs.

  • Deze twee fondsen zijn slechts het begin, met tot 11 fondsen die naar verwachting donderdag starten.
  • De timing van de lancering van deze fondsen kan hun prestaties beïnvloeden, gezien de 24-uurs handel in Bitcoin.
  • Ook de Bitcoin zelf steeg naar niveaus die niet meer waren gezien sinds december 2021.
    • De cryptocurrency voegt meer dan 4% tot $47.719,58, volgens Coin Metrics. Ook de prijs van Ether gaat 8% hoger en bereikt met $2.680,03 een niveau dat niet meer was gezien sinds mei 2022.

Zoom out. Investeerders en financieel adviseurs houden de prestaties van deze ETF’s scherp in de gaten, vooral hoe ze de Bitcoin-prijs volgen.

  • Significante prijsverschillen tussen de fondsen en de onderliggende Bitcoin kunnen wijzen op lage liquiditeit of structurele problemen, wat potentiële kopers kan afschrikken.

Meer