Amerikaanse beurswaakhond keurt regels goed die de weg vrijmaken voor Bitcoin-ETF’s

Samengevat. De goedkeuring van 11 Bitcoin-ETF’s door de Amerikaanse beurswaakhond SEC is een significante stap in de richting van de integratie van cryptocurrency in de mainstream financiële wereld. Dit biedt reguliere beleggers een gereguleerd en vertrouwd middel om te investeren in Bitcoin, wat de deur kan openen voor een bredere acceptatie en stabiliteit van cryptocurrency.

Waarom is dit belangrijk?

Deze goedkeuring markeert een keerpunt in de integratie van cryptocurrency in de reguliere financiële sector. De ETF-structuur biedt financiële instellingen en adviseurs een gereguleerde en vertrouwde manier om in bitcoin te investeren, wat zou kunnen leiden tot een bredere adoptie en acceptatie van cryptocurrency.

In het nieuws. De SEC heeft regelwijzigingen goedgekeurd die de creatie van Bitcoin ETF's in de VS mogelijk maken.

  • Dit zou leiden tot de omzetting van de Grayscale Bitcoin Trust in een ETF en de lancering van concurrerende fondsen van belangrijke uitgevers zoals BlackRock's iShares en Fidelity.
  • De eerste fondsen zullen naar verwachting vanaf donderdag verhandeld worden.

Zoom in. De Grayscale Bitcoin Trust heeft ongeveer $29 miljard aan cryptocurrency en zou omgezet kunnen word

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer