Bitcoin heeft opnieuw de wind in de zeilen: marktwaarde rondt de kaap van 1 biljoen dollar

Na een kort dipje zit bitcoin opnieuw op een recordkoers. De waarde van de cryptomunt schommelt sinds dinsdagochtend opnieuw rond 54.000 dollar.

Beleggers in cryptomunten hebben de afgelopen weken ongetwijfeld met de handen in het haar gezeten. Stijgende rentes, waarschuwingen van de toezichthouders en een tweet van Elon Musk, CEO van Tesla, over de waarde van bitcoin hadden enkele weken geleden een neerwaartse impact op de koers van de munt. Tijdens de laatste week van februari was de waarde gezakt van 57.500 dollar naar 45.200 dollar. Dat was een verlies van ruim 21 procent.

Op weg naar een nieuw record

Intussen is de cryptomunt aan een herstelbeweging bezig. Vandaag betaalt u 54.200 dollar voor een bitcoin. De digitale munt lijkt zo op weg om een nieuw record te breken. Door de heropleving is de marktwaarde van de munt opnieuw gestegen tot 1 biljoen dollar.

De afgelopen weken hebben meer en meer bedrijven interesse getoond in de cryptomunt. Na Tesla hebben onder meer de betalingsverwerker Square en Meitu, een Chinees bedrijf voor beeldverwerking, miljoenen dollars geïnvesteerd in de munt. Opvallend: Meite heeft het merendeel van z’n overtollige cash gebruikt om te beleggen in ethereum.

Alternatief voor cash geld

Bij nagenoeg alle bedrijven die investeren in cryptomunten horen we dezelfde argumenten waarom ze dat doen. Ze zien in de munten een alternatief voor cash geld dat op dit moment geen of zelfs een negatieve rente geeft. ‘Als fiatgeld een negatieve intrest heeft, dan moet je gek zijn om niet elders te kijken. Bitcoin is bijna even harde bullshit als fiatgeld. Het sleutelwoord in deze is bijna’, liet Musk via een tweet in februari weten.

Op dit moment blijft een reactie van Musk op de plotse stijging van de cryptomunt uit. Het tweetgedrag van de CEO van Tesla is al meermaals voer voor discussie geweest. Microsoftbaas Bill Gates vreest dat mensen op die manier worden meegezogen in de bitcoin-hype. ‘Wie minder geld heeft dan Elon Musk past beter op’, grapte hij in een interview met Bloomberg in februari.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20