Bitcoin-waarschuwing van Yellen kost Musk 15 miljard dollar

De aandelen van Tesla namen een duik op maandag, nadat de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, een forse waarschuwing over de volatiliteit van bitcoin de wereld instuurde. Het kost Musk een stevige duit.

Elon Musk is net 15,2 miljard dollar kwijtgeraakt, tenminste, als hij zijn aandelen vandaag zou verkopen.

Tesla-aandeel glijdt weg

Tesla, het elektrische auto-merk waar Musk aan het hoofd van staat, kreeg een stevige duw op de beurs. Het aandeel gleed bijna 9 procent onderuit, dat is goed voor 15,2 miljard dollar.

Musk zette zelf dit weekend nog de hoge prijzen van bitcoin in de verf. Hij verklaarde op Twitter dat ‘de prijs van Ether en bitcoin hoog lijkt‘. Dat kwam twee weken nadat Tesla een massieve bitcoininkoop bekende aan beurswaakhond SEC. Het merk investeerde voor 1,5 miljard dollar in de cryptomunt.

Bitcoin is zowat 400 procent meer waard dan vorig jaar deze tijd, maar dook na de uitspraken van Janet Yellen kort onder de 50.000 dollar. Dat is de eerste keer sinds de crypto door dat symbolische plafond ging.

De SpaceX- en Tesla-baas is daarmee honderd procent rijkste man ter wereld-af, die plaats wordt ingenomen door Jeff Bezos.

Zware klappen op de rest van de beurs

Musk is natuurlijk niet de enige die geraakt wordt door de zware klappen op de beurs. De Nasdaq verloor al bijna drie procent. Dat tastte ook diep in de zakken van Zhon Shanshan, de rijkste persoon in Azië. Zijn aandelen in zijn waterbedrijf vielen met 4,5 procent, dat is goed voor 5,1 miljard dollar.

Verloren nog stevig: Colin Huang van Pinduoduo, Mukesh Ambani van Reliance en Pony Ma van Tencent. Zij schreven elk 2,5 miljard dollar verlies op.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20