Elon Musk: ‘De prijzen van bitcoin en ethereum lijken hoog te zijn’

Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder dat Elon Musk, de CEO van Tesla, iets tweet over de cryptomunten. In één van zijn jongste conversaties op het socialemediaplatform had de alomgekende cryptoliefhebber het over de waarde van bitcoin en ethereum.

Musk lijkt als het ware in zijn eentje verantwoordelijk te zijn voor de jongste rally van bitcoin. Het begon in feite begin deze maand toen Musk liet weten dat hij via zijn bedrijf Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins had gekocht. De koers van de cryptomunt schoot na de bekendmaking op 8 februari omhoog van zo’n 39.000 dollar tot ruim 46.000 dollar.

Op weg naar 60.000 dollar

Intussen heeft de munt al de kaap van 50.000 dollar gerond en moet u ongeveer 57.000 dollar op tafel leggen indien u een volledige bitcoin wil kopen.

Telkens opnieuw lijkt een tweet van Musk aan de basis te liggen van de hausses. Zodra hij iets tweet over de cryptomunt, schiet de koers omhoog. Ook vandaag heeft de CEO van Tesla opnieuw van zich laten horen. In een Twittergesprek met Peter Schiff, een bekende Amerikaanse beurshandelaar, had Musk het over de zin en onzin van fiatgeld.

‘Geld is slechts een middel om het ongemak van ruilhandel te vermijden’, schreef hij om vervolgens te zeggen dat de waarderingen van bitcoin en ethereum best wel hoog liggen.

Alternatieven voor fiatgeld

Het gesprek met Schiff kwam er nadat Musk eerder had geschreven dat je gek moet zijn om niet op zoek te gaan naar alternatieven voor fiatgeld waar men momenteel negatieve rentes moet op betalen. ‘Bitcoin is bijna even harde bullshit als fiatgeld. Het sleutelwoord in deze is ‘bijna’’, aldus Musk.

Musk heeft in de jongste weken niet alleen over bitcoin getweet, maar ook over degecoin, een cryptomunt die eigenlijk als grap was bedoeld. Zo heeft de CEO al laten weten dat hij dogecoins voor zijn zoon gekocht heeft.

Meer