Bitcoin breekt door grens van 50.000 dollar

Bitcoin is nog maar eens door een symbolische grens gedoken. De virtuele munt is nu 50.000 dollar (41.125 euro) waard, een nieuwe recordhoogte.

Het gaat al enkele maanden heel hard voor de cryptocurrency bitcoin. Exact twee maanden geleden steeg de waarde voor het eerst naar 20.000 dollar. Dat was op dat moment symbolisch een heel belangrijke grens. Tijdens de vorige piek eind 2017 was de waarde van de bitcoin daar namelijk nipt onder gebleven.

Deze keer bleef de koers van de bitcoin echter steil omhoog gaan. Op 2 januari schoot de koers door 30.000 dollar, op 8 januari ging ze verder naar 40.000 dollar en nu staat die dus op 50.000 dollar.

Tesla en Elon Musk

De recente stijging lijkt nog steeds grotendeels een gevolg van het nieuws van een week geleden. Toen raakte bekend dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin had gekocht. Het bedrijf zei toen ook dat het in de nabije toekomst bitcoin als betaalmiddel zou aanvaarden voor zijn elektrische auto’s. Velen stelden zich toen vragen bij de acties van Elon Musk. Die zou daarmee namelijk de markt manipuleren.

Toch is Tesla zeker het niet het enige bedrijf dat interesse toont in bitcoin. Ook Uber liet weten bitcoin mogelijk in de toekomst te zullen aanvaarden. Mastercard beloofde dan weer om cryptomunten in zijn betalingsnetwerk toe te laten. En ook Twitterbaas Jack Dorsey en Jay-Z kwamen met bitcoinnieuws naar buiten.