Ethereum klimt in het kielzog van bitcoin: meer waard dan ounce goud

Bitcoin is niet de enige cryptomunt die de wind in de zeilen heeft. De overige cryptomunten lijken mee te profiteren van de rally van de alomgekende cryptomunt, zo ook ethereum. Die cryptomunt was donderdagochtend 1.918 dollar waard, een nieuw record.

Nadat bitcoin een historische kaap heeft gerond, doet ethereum exact hetzelfde. De koers van de cryptomunt was donderdagochtend gestegen tot 1.918 dollar, of 5 procent meer dan de dag ervoor. Dat blijkt uit cijfers van CoinMarketCap, een site die de koersen van de cryptomunten volgt. Intussen is de waarde gezakt tot 1.893 dollar.

Meer waard dan goud

Op dit moment is de ethereum meer waard dan een ounce goud. De goudprijs bedraagt momenteel 1.786 dollar per ounce. Dat is 107 dollar minder dan wat u betaalt voor één ethereum.

Jaar op jaar is de waarde van ethereum gestegen met maar liefst 160 procent. Daarmee heeft de cryptomunt het beter gedaan dan bitcoin. De stijging bij de grootste cryptomunt op de markt bleef ‘beperkt’ tot 78 procent.

Ethereum 2.0

De hausse van het afgelopen jaar kan onder meer verklaard worden door de aangekondigde upgrade naar ethereum 2.0, waardoor de digitale munt veiliger zal zijn en sneller verhandeld kan worden. Die upgrade moet ethereum de kans geven om verder te groeien.

Voorts heeft Chicago Mercantile Exchange, de grootste derivatenbeurs ter wereld, deze maand ethereum futures gelanceerd. Daarmee wordt de deur opengezet voor institutionele investeerders die interesse hebben in de cryptomunt.

Meer