Ethereum zet zich klaar voor nieuwe blockchain en dat drijft de prijs omhoog

De blockchain van Ethereum, zowat de populairst altcoin ter wereld, wordt vernieuwd. Daarvoor moeten gebruikers nu voldoende investeren in de crypto, zodat de blockchain kan doorgroeien om meer en sneller transacties te verwerken.

Ethereum, de grootste blockchain ter wereld, waar naast de eigen munt ook verschillende altcoins op lopen, bestaat sinds 2015. De munt en alle transacties worden gevalideerd op het proof of work principe. Bitcoin werkt op hetzelfde principe.

Upscalen

Maar zoals bitcoin-gebruikers u zullen vertellen, vertraagt proof of work, omdat een zeer arbeidsintensief proces is, de transactiesnelheid. Om te groeien, moet ethereum sneller worden en daar hoort een transitie naar een proof of stake-systeem in. Daarmee zou het evenveel transacties moeten kunnen verwerken als kredietkaartgigant Visa.

Dat kan pas als er voldoende ethers, dat zijn de eigen cryptomunten, verzameld zijn. Dat doel is binnen handbereik, maar het vraagt extra inspanningen van het huidige netwerk. Er moesten 524.288 ether aan een depositocontract vasthangen. Nu dat gebeurd is, zal ethereum op 1 december aan een upgrade beginnen.

Prijs

Daarnaast zet zo een rally op het minen van ether ook veel druk op de prijs. Het aantal verkrijgbare ether ligt namelijk vast in de blockchain, dat maakt het een schaars goed. De prijs scheert dan ook hoge toppen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20