Van Musk tot Snoop Dogg, beroemdheden uiten hun liefde voor dogecoin via Twitter: ‘Dit is een verontrustende trend’

Verschillende beroemdheden, waaronder Elon Musk, hebben de afgelopen dagen meerdere tweets verstuurd waarin ze de cryptomunt dogecoin bewieroken. Niet iedereen uit de cryptowereld is even enthousiast over die berichten.

‘Frodo was de underdoge. Iedereen dacht dat hij zou falen. Hijzelf nog het meeste van al’, luidt de meest recente tweet van Elon Musk, de CEO van Tesla. Hij verwijst in zijn tweet op een speelse wijze naar de cryptomunt dogecoin.

Het is niet de eerste keer dat Musk in zijn tweets de cryptomunt de hemel in prijst. In het zeer recente verleden heeft de cryptoliefhebber via Twitter al verschillende positieve berichten over dogecoin de wereld ingestuurd.

Ook andere beroemdheden uiten hun liefde voor de cryptomun via Twitter. Zo hebben onder meer Snoop Dogg en Kevin Jonas het voorbeeld van Musk al gevolgd.

Niet iedereen is enthousiast

Toch lijkt niet iedereen het enthousiasme van die beroemdheden te delen. Nic Carter, een durfkapitalist die bekend staat om zijn positieve houding tegenover bitcoin, vindt de tweets over dogecoin van Musk en andere beroemdheden verontrustend.

‘Helaas zullen veel particuliere speculanten op de lange termijn geld verliezen op dogecoin, omdat er niet echt interessante technologie schuilgaat achter de munt’, zegt Carter in een interview met CNBC. ‘De cryptomunt is in principe een lege doos.’

Ook Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, een financiële dienstverlener gespecialiseerd in cryptomunten en blockchain, maakt zich zorgen over de tweets van de beroemdheden. ‘Dogecoin doet mij denken aan GameStop‘, klinkt het. ‘Het was leuk voor een tijdje, maar nu vergroot het risico dat de beleggers veel geld zullen verliezen.’ Het aandeel van GameStop is intussen 51 dollar waard. Dat is bijna 300 dollar minder dan op het hoogtepunt eind januari.

Niet te vergelijken met andere cryptomunten

Volgens Novogratz kunnen we dogecoin niet zomaar vergelijken met andere cryptomunten. ‘Bitcoin heeft een echt doel, etheruem heeft een echt doel, veel van de stablecoins hebben een echt doel’, aldus de CEO. ‘Doge daarentegen is eigenlijk niet meer dan een grap.’

Dogecoin is op het moment van dit schrijven 0,07 dollar waard. Dat lijkt niet veel, maar dat is wel een veelvoud van wat de munt eerder dit jaar waard was. Wie op 26 januari de munt had gekocht, enkele dagen voor de stevige rally, betaalde daar slechts 0,008 dollar voor.

Sinds eind januari zijn er verschillende factoren die een stijgende koers bewerkstelligen. Eerst waren er de Reddit-beleggers die hebben opgeroepen om de munt te kopen, gevolgd door de verschillende tweets van Elon Musk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20