Dogecoin: de cryptograp die plots 800 procent meer waard was

Dogecoin, de cryptomunt die in 2013 als grap ontstond, wordt in sneltempo meer waard. Vergis u niet: Dogecoin is nog niet het nieuwe bitcoin.

We schreven het gisteren al, de Reddit-beleggers hebben ook een crypto’slachtoffer’ gevonden: Dogecoin. De prijs van de cryptomunt uit 2013 is op enkele uren tijd dan ook met 800 procent gestegen.

Dogecoin

Kan u dan hard gaan cashen op Dogecoin? Nou, tja. Dogecoin blijft toch wel een beetje, op dit moment, de penny stock van de crypto. Op zijn toppunt, om 5 uur deze ochtend, was Dogecoin 0.070755 euro waard. Maar wie Dogecoin nauwelijks 48 uur eerder kocht, betaalde slechts een cent per stuk. Er zit dus forse winst in, als je er grote hoeveelheden van koopt.

Dogecoin ontstond in 2013, gebaseerd op de populaire ‘doge’-meme, een Shiba Inu. Het logo is dan ook gebaseerd op die foto. Oorspronkelijk was het een grapje, maar de humor is er intussen wel wat af voor de community die de crypto deed groeien. Very rally, much wow, lijkt het credo.

Waar komt deze rally vandaan?

Net zoals bij het GameStop-shortsqueeze-debacle, ligt de oorzaak voor de plotse groei op Reddit. Niet op het forum WallStreetBets, maar op SatoshiStreetBets. Satoshi is de mysterieuze oprichter van bitcoin, hij schreef de whitepaper voor de invloedrijkse cryptomunt ter wereld.

Maar Dogecoin heeft ook minder obscure fans. Elon Musk, bijvoorbeeld, liet in April 2019 al ‘optekenen dat het zijn favoriete cryptomunt was’.

Musk, natuurlijk

Op donderdag tweette hij wel foto van een magazinecover, Dogue. Een woordspelletje op modemagazine Vogue, en volgens Dogecoin-adepten ook een teken dat Musk het meent met de crypto. Zoals de meeste tweets van Musk, wellicht met een korrel zout te nemen. Hij zette in zijn handle ook meteen een beetje fanmail voor bitcoin.

Voor wat het waard is: intussen is, volgens cryptosite coinmarketcap de 11de meest waardevolle cryptomunt.

Lees ook: Wat is dogecoin (DOGE) en wat maakt het zo’n populaire cryptocurrency?

Meer