Daar gaat Dogecoin opnieuw, terwijl ook de rest van de cryptomarkt rallyt

Cryptomunt Dogecoin heeft opnieuw een record gehaald na, u raadt het, een tweetje van Elon Musk en rapper Snoop Dogg.

Het begon als een grapje, maar voor wie er in investeerde is Dogecoin intussen een heel lucratieve grap geworden. De cryptomunt met een Shiba Inu-hond als logo bereikt nieuwe recordhoogtes op de markten.

Superrally

Tijdens de Chinese beursdag wipte DOGE over de prijs van 0,08 dollar per eenheid. Dat is een achtvoud van wat de munt eerder deze maand nog waard was, maar natuurlijk niet te vergelijken met pakweg bitcoin.

De relatieve winsten zijn natuurlijk wel een stuk hoger. Zelfs als u in augustus bitcoin had gekocht, heeft u vandaag minder winst geboekt dan als u zes weken geleden in Doge investeerde. Of dat nu wil zeggen dat de crypto verdere potten zal breken, tja.

Who let the Doge out? Musk!

Hoe komt de plotse rally tot stand? Zoals wel vaker met Doge heeft Elon Musk er iets mee te maken. De SpaceX- en Tesla-eigenaar tweette over Doge  (‘Who let the Doge out?‘) en de koersen gingen meteen hoger. Op het moment van schrijven is Doge 0,07 dollar waard, een stijging van bijna 80 procent op 7 dagen tijd. Musk legde op zakenbabbel-app Clubhouse recent nog uit dat hij het allemaal niet zo serieus bedoelt met Dogecoin, maar kijk.

De rest van de cryptomarkt is bezig aan een subtielere rally. Bitcoin tikte dit weekend opnieuw de 40.000 dollar aan en cirkelt opnieuw stabiel rond de 39.000 dollar op maandagochtend. Dat is een stijging met 1 procent dag op dag, maar met 15 procent op een week.

Hetzelfde verhaal bij Ethereum, de tweede meest succesvolle cryptomunt ter wereld. Die behaalde vorige week een record en zit nog steeds in stijgende lijn. We zijn duidelijk nog niet aan het einde van de cryptorally.

Lees ook:

Meer