Cryptogekte stuwt ether en dogecoin naar nieuwe records

Zowel ether, de populairste alternatieve munt na bitcoin, als de pretmunt dogecoin zoeft naar nieuwe recordkoersen. Dogecoin klom met ruim 70 procent in amper 24 uur.

Terwijl ’s werelds bekendste cryptomunt bitcoin (BTC) al een hele maand op en neer gaat en momenteel circa 38.000 dollar waard is, gaat het razend hard met het nummer twee, ether.

Ether (ETH), ook wel ethereum genoemd naar het bredere ecosysteem, is doorgestegen naar 1.668 dollar, of een verdubbeling op een maand tijd. De zoveelste recordkoers komt in euro neer op 1.390 euro, of ruim boven de psychologische kaap van 1.000 euro waar veel cryptobeleggers naar kijken.

Bitcoin en ether worden wel eens ‘Batman & Robin’ genoemd, omdat ze het dominante duo vormen in cryptoland. Bitcoin is goed voor bijna 600 miljard euro marktkapitalisatie, ether voor 160 miljard euro. Het nummer drie, Tether, ligt ver achter met 23 miljard euro marktwaarde.

Musk-effect

De stijging van ether is evenwel klein bier met de onwaarschijnlijke klim van dogecoin (DOGE), een cryptomunt die als grap ontstond uit een internetmeme met een hond. Dogecoin klom de voorbije 24 uur met 71 procent tot 0,045 euro, wellicht aangevuurd door het leger van Reddit-beleggers. Daardoor staat de weekwinst op een spectaculaire 630 procent. Een marktkapitalisatie van 6 miljard euro komt daarmee in zicht.

Tesla-baas Elon Musk heeft er duidelijk plezier in en vuurt de dogecoin-hype met een resem tweets verder aan.

Lees ook: Wat is dogecoin (DOGE) en wat maakt het zo’n populaire cryptocurrency?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20