Musk pompt marktwaarde bitcoin over het biljoen

Een nieuwe dag, een nieuwe tweet van Elon Musk over zijn bitcoininvestering. En een nieuw effect op de koers van de grootste cryptomunt. De munt is nu een miljoen miljoen, of een biljoen, dollar waard.

Op het moment van schrijven staat bitcoin op 53.825 dollar, ruim 10 procent hoger dan vorige week, toen bitcoin zijn eerdere record brak. De oorzaak toen lag bij een gigantische bitcoinaankoop van Tesla, het EV-bedrijf van Elon Musk. En ook deze week is Musk weer aan zet. Dat betekent concreet dat de munt nu een miljoen miljoen, een biljoen zo u wil, waard is.

‘Als fiatgeld negatieve intrest heeft, dan moet je gek zijn om niet elders te kijken’

Analisten stelden behoorlijk veel vragen bij Musk zijn plan om klanten uiteindelijk met bitcoin te laten betalen. Het is ook nog koffiedik kijken hoe een ultravolatiele munt die nergens erkend wordt in de boeken moet worden opgenomen. Maar volgens Musk is in bitcoin investeren eigenlijk maar logisch. Dat gaf hij als antwoord op een artikel van financieel persagentschap Bloomberg.

‘De acties van Tesla weerspiegelen niet direct mijn mening. Een beetje bitcoin, een minder domme vorm van liquide geld dan cash, hebben is avontuurlijk genoeg voor een S&P500-bedrijf’, reageert hij op de aantijging dat Musk wel fan is van Dogecoin, maar dat zijn bedrijf in bitcoin investeert.

‘Om duidelijk te zijn, ik ben geen investeerder, ik ben een ingenieur’, tweet Musk nog. ‘Ik heb zelfs geen publieke aandelen, buiten Tesla. Maar als fiatgeld negatieve intrest heeft, dan moet je gek zijn om niet elders te kijken. Bitcoin is bijna even harde bullshit als fiatgeld. Het sleutelwoord in deze is ‘bijna’.’

De tweet van Musk gaf bitcoin een stevige duw in de rug en de crypto sprong van 52.000 dollar naar ruim 53.800. Daarmee wipt bitcoin opnieuw door een symbolisch plafond, dat van het biljoen.

Lees ook:

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20